Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

«Σκύλιασαν» τα τουρκικά ΜΜΕ με τον Δένδια που έκανε ρεζίλι τον Τσαβούσογλου

Αναλυτικά όσα αναφέρουν στα πρωτοσέλιδα τους «Μια πιο ειλικρινή και εποικοδομητική συμπεριφορά δήλωσε ότι αναμένει από την Ελλάδα», αναφέρει πως περιμένει από την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον οποίο χθες ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Δένδιας ήρθε σε ρήξη μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου. 

Σε ανάρτηση στο Twitter ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι με τον Νίκο Δένδια συμφώνησαν να διατηρηθεί ο διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ τονίζει επίσης ότι συζήτησαν για εκκρεμή ζητήματα, προβλήματα μειονοτήτων, τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, τη μετανάστευση και περιφερειακά θέματα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ άφησε αιχμές κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ. «Η ασέβεια και η μισαλλοδοξία δεν είναι μέθοδοι διπλωματίας. Η ασέβεια και ο διάλογος δεν στέκονται παράλληλα. Δεν υπάρχει διπλωματία όπου υπάρχει ο φανατισμός», έγραψε.

Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος

Στο περιστατικό ρήξης ανάμεσα στους δύο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και ο τουρκικός Τύπος αναφέροντας ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «αποστόμωσε» τον Νίκο Δένδια για τις «σκανδαλώδεις» δηλώσεις κατά της Τουρκίας. 

Ειδικότερα, η Σαμπάχ κάνει λόγο για «απάντηση – χαστούκι» του Τσαβούσογλου στον Δένδια σημειώνοντας ότι οι απάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ «πλημμύρισε» τα social media. 

«Σκάνδαλο από Δένδια σε μια φιλική συνάντηση», έγραψε η Χουριέτ, συμπληρώνοντας: «Δυστυχώς, δεν αλλάζει η Ελλάδα».

Η Γενί Ακίτ αναφέρθηκε στις αναρτήσεις του Νίκου Δένδια μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου. «Ο Δένδιας βρυχάται στο twitter», έγραψε. «Ο Νίκος Δένδιας προχώρησε σ’ αβάσιμες δηλώσεις κατά της Τουρκίας και δέχθηκε την σκληρή αντίδραση του Τσαβούσογλου».

Τέλος, η Γενί Σαφάκ είδε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να «πιάνει το πληκτρολόγιο του κινητού του» προκειμένου να σχολιάσει στο Twitter, μετά την «αντίδραση» Τσαβούσογλου.

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου