Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Μακρόν: Αρνείται αίτημα του Ερντογάν για τους Κούρδους – Ζητά διευκρινίσεις για τους S-400.


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τονίζει πως η Τουρκία δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και να αγοράζει ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400.


Για το θέμα, ζήτησε διευκρινίσεις από την τουρκική πλευρά, σημειώνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

«Πρέπει να διευκρινίσουμε τουλάχιστον δύο ζητήματα: πως μπορεί η Τουρκία να είναι μέλος της Συμμαχίας, να συνεργάζεται μαζί μας, να αγοράζει εξοπλισμό μας, να εντάσσεται στο αμυντικό σύστημα και παράλληλα να αγοράζει το S-400 από τη Ρωσία;

Από τεχνική άποψη αυτό δεν είναι δυνατό. Ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει να δώσει διευκρινίσεις αν θέλει την κατανόησή μας», είπε ο Μακρόν σύμφωνα με το Tass μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο.

Επιπλέον ο Μακρόν περιμένει μια εξήγηση για τις προθέσεις της Άγκυρας να αποκλείσει όλες τις δηλώσεις του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής, εάν η Συμμαχία δεν αναγνωρίσει το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ως τρομοκρατική οργάνωση.

«Θέλουν να χαρακτηρίσουν το PKK και άλλους, ως τρομοκρατικές ομάδες, αλλά αυτός δεν είναι ο προορισμός μας…όταν κοιτάζω την Τουρκία, (βλέπω ότι) πολεμούν τώρα εκείνους που αγωνίστηκαν στο πλευρό μας. Και μερικές φορές συνεργάζονται με μεσάζοντες του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Γάλλος ηγέτης.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ στη διάσκεψη κορυφής του Λονδίνου, θα επαναλάβουν στην Τουρκία τη θέση τους σχετικά με το ασυμβίβαστο της χρήσης των ρωσικών συστημάτων S-400 με την ιδιότητα του μέλους της συμμαχίας.

πηγή: echedoros-a.gr
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου