Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Έρχεται η απόλυτη αεροπορική υπεροχή: Η ΠΑ ενισχύεται – «Έπεσαν» οι υπογραφές για την αναβάθμιση των Mirage


Εξελίξεις φέρεται να έχουμε στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας, ενόψει της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας και της εξοπλιστικής φρενίτιδας της Άγκυρας.  


Η Άγκυρα εξοπλίζεται συνεχώς, κατασκευάζει δικά πλοία και προσπαθεί βήμα βήμα να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο.

Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν έκαναβ απολύτως τίποτα για να αναβαθμίσουν το Ελληνικό Στρατό και τώρα τρέχουμε!

Όμως φαίνεται πως τελικά θα υπάρχει αναβάθμιση τόσο στο ΠΝ, όσο και στην ΠΑ με την αναβάθμιση των F-16 σε Viper, ενώ σήμερα είχαμε εξελίξεις με τα Mirage.

Υπογράφηκαν σήμερα οι συμφωνίες πλαίσιο που αφορούν στην υλοποίηση του υποπρογράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μirage 2000-5 Mk II», σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή (ν. 4650/2019).

Οι συμφωνίες υπογράφηκαν μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και κάθε μία εκ των τριών κατασκευαστριών εταιρειών DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES.

Ο εκσυγχρονισμός συγκεκριμένων υποσυστημάτων των μαχητικών 3ης γενεάς Mirage 2000-5 Mk II όφειλε να είχε ήδη υλοποιηθεί προκειμένου τα συγκεκριμένα αεροσκάφη να συνεχίσουν να δύνανται να εκπληρώνουν με επιτυχία την αποστολή τους.

Την ίδια ώρα επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιπτέραρχος(ε.α) Θεόδωρος Λάγιος, κατόπιν πρόσκλησης της ισραηλινής πλευράς.

Κατά τη συνάντηση με τον ομόλογο του της SIBAT, ταξίαρχο (ε.α.) Yair Kula συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Έπίσης ο κ. Λάγιος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Israel Aerospace Industries (IAI), κατόπιν αιτήματος της.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου