Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Π. Ήφαιστος : Ο πολιτικός ανορθολογισμός υπονομεύει την Στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας.


Ο πανεπιστημιακός και από τους κορυφαίους στα ζητήματα διεθνούς και κρατικής στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παναγιώτης Ήφαιστος, μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε γιατί ο πολιτικός ανορθολογισμός στην Ελλάδα με πολιτική συζήτηση στα όρια της ικεσίας για προσφυγή στη Χάγη ή συνεκμετάλλευση , οδηγεί σε πλήρη υπονόμευση της στρατηγικής που πρέπει να αρθρώσουμε έναντι μίας αναθεωρητικής Τουρκίας που ανεξάρτητα ηγέτη, έχει επιλέξει πλέον όχι απλά τις προκλήσεις αλλά την αμφισβήτηση του πυρήνα της ίδιας της ακεραιότητας μας ως κράτους.


Όπως είπε ο Παναγιώτης Ήφαιστος , μόνο ένα κράτος με ισχυρή λειτουργία αποτροπής , όπως με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. που είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας από την πρόνοια του Διεθνούς Δικαίου, μπορεί να αποτρέψει την πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία.

Διαφορετικά , ακόμη και μέσα από ένα θερμό επεισόδιο, θα συρθούμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων επί της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Υφαλοκρηπίδα, αιγιαλίτιδα ζώνη και ΑΟΖ είναι κομβικής σημασίας μαζί με την αντίληψη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι στρατηγικό κλειδί για τον Ελληνισμό.

ΙΝΦΟΙΓΝΩΜΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου