Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Οι Γάλλοι ξεκινούν έρευνες στην Κρήτη & η Άγκυρα απειλεί με νηοψίες: Θα ζητήσει η Αθήνα δυναμική επέμβαση του ΠΝ;


Το Παρίσι δεν έχει αλλάξει τον προγραμματισμό του για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης και τον επόμενο μήνα σε έκταση νοτιοδυτικά της Κρήτης έως ανατολικά της Ρόδου από ερευνητικό πλοίο υπό γαλλική σημαία θα ξεκινήσουν οι πρώτες ενέργειες.


Το πρόβλημα είναι ότι μετά την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης το τουρκικό Nαυτικό θα πάρει από μόνο του το δικαίωμα να πραγματοποιήσει νηοψία στην ζώνη και συγκεκριμένα σε περιοχή που ξεκινά από τα νοτιανατολικά της Κρήτης με πορεία προς τα νοτιοδυτικά προς τη Λιβύη και το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν η Αθήνα θα έχει το «νεύρο», ως οφείλει, να στείλει δυνάμεις του ΠΝ που θα εμποδίσουν μια τέτοια εξέλιξη.

Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της με στόχο τη συγκρότηση ενός διπλωματικού μετώπου κατά της τουρκικής προκλητικότητας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχωράει σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις.  

«Στην ανατολική Μεσόγειο εμείς δε θέλουμε να πολεμήσουμε με κανένα, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι αυτά» ,αναφέρει.

Επί της ουσίας αυτό που ανακοινώνει είναι πως θα εμποδίσει τις έρευνες νοτίως της Κρήτης για ελληνικά συμφέροντα. Που το πάει η Άγκυρα; Στην αναγκαστική συνεκμετάλλευση των πάντων...

Προετοιμασμένη για τις εξελίξεις ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο είναι η Αθήνα καθώς σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής τον επόμενο μήνα έχουν προγραμματιστεί έρευνες

Η Τουρκία προβαίνει για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες σε κλιμάκωση των προκλήσεων με τον Ταγίπ Ερντογάν να υποστηρίζει ότι έχει στείλει ήδη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών τη συμφωνία με τη Λιβύη για την οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνων.

Μιλώντας σε συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Τουρκία προσπαθεί με επιθετικότητα να καλύψει κενά που δημιουργεί η παγκόσμια γεωστρατηγική αστάθεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα κατέστησε σαφές στον Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Λονδίνο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης.

Μετά την απέλαση του Λίβυου πρέσβη, η κυβέρνηση αναμένεται να ενημερώσει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, ενώ ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα και στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου