Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Οι «Πρέσπες» ρίχνουν και τη ΝΔ ; – Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδόνων σε Μητσοτάκη: «Προδοσία η μετεκλογική αλλαγή στάσης, θα πληρώσετε».


Ιδιαίτερη οργή για τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Με ηχηρά λόγια και υπενθυμίσεις των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ, η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση για προδοσία, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα Γερμανίας και ΗΠΑ, και προειδοποιεί με νέεα κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «ο κόσμος βράζει».


Η κυβίστηση της ΝΔ αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών γύρισε «μπούμερανγκ, και όλα δείχνουν πως ο Ελληνισμός δεν θα σωπάσει μέχρι να δικαιωθεί και η ελληνική κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων και της Αλβανίας ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «Financial Times». «Ελπίζω ότι αυτό το λάθος θα διορθωθεί» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ασκώντας κριτική στην πρόσφατη απόφαση της Γαλλίας να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή διεύρυνση των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

Στο ίδιο πλαίσιο, παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε για το ζήτημα της φερόμενης «ρωσικής παρέμβασης» στα δυτικά Βαλκάνια, δίνοντας την παρακάτω απάντηση: «Ήμουν ανήσυχος, είμαι ανήσυχος και θα συνεχίσω να είμαι ανήσυχος. Γι’ αυτό νομίζω ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σ.σ. μπλόκο στην ένταξη των Σκοπίων) θα πρέπει να αναθεωρηθεί το 2020».

Έντονη η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

«Κορόιδευαν συνειδητά τον ελληνικό λαό, μόνο και μόνο για να αποσπάσουν την ψήφο του, ώστε να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ βουλευτές», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Δημήτρης Γιουματζίδης, σχολιάζοντας στο Sputnik, όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του. Ο κύριος Γιουματζίδης, μάλιστα, έκανε λόγο για προδοσία του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση της ΝΔ, στηλιτεύοντας τη μετεκλογική αλλαγή στη στάση της όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η συνέντευξη στους Financial Times είναι η κορυφή του παγόβουνου. Πρέπει να ξεκινήσουμε μελετώντας τις προεκλογικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να διαπιστώσουμε την πολιτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός, πριν φτάσουμε στο σημερινό σημείο. Προεκλογικά βασίστηκε σε δύο πυλώνες: αφενός, ότι η συμφωνία είναι κακή, αλλά δεν μπορούμε να την αλλάξουμε, και αφετέρου, ότι θα φροντίσουμε να τη βελτιώσουμε μόλις έρθουμε στην εξουσία. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν εννοούσαν τίποτα. Κορόιδευαν συνειδητά τον ελληνικό λαό, μόνο και μόνο για να αποσπάσουν την ψήφο του», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Γιουματζίδης.

«Ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί το μέγεθος της προδοσίας»

«Αισθανόμαστε όλοι κυριολεκτικά προδομένοι. Όλος ο ελληνικός λαός αισθάνεται προδομένος, όχι μόνο οι Μακεδόνες. Μιλάμε για μετεκλογική αλλαγή στάσης από τον πρωθυπουργό και από τα στελέχη του. Επιπλέον, δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς την βελτίωση αυτής της κακής, όπως την έλεγαν, Συμφωνίας.

Σήμερα, πια, η ελληνική εξωτερική πολιτική διατρανώνει με κάθε τρόπο ότι στηρίζει την πορεία του γειτονικού κράτους προς την Ε.Ε. Πώς είναι δυνατόν; Ενώ θεωρείς ότι η Συμφωνία που έχεις συνάψει είναι κακή; Πού είναι οι εξαγγελίες για αλλαγές στη Συμφωνία; Έχουμε φτάσει να στηρίζουμε, με κάθε τρόπο και χωρίς κανέναν αστερίσκο, την πορεία του γειτονικού κράτους προς την ΕΕ.

Ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος της προδοσίας που συνεχίζει να κάνει η ΝΔ, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Προδοσία δεν διέπραξαν μόνο αυτοί που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και αυτοί που την εφαρμόζουν χωρίς την παραμικρή προσπάθεια αλλαγής, βελτίωσης ή, κατά την άποψή μας, κατάργησής της.

Είναι απαράδεκτο που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει γίνει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του γειτονικού κράτους διεθνώς. Η Βουλγαρία, αντίθετα, έχει κρατήσει πολύ πιο συνετή πολιτική, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Εμείς ξεχάσαμε τα πάντα και κάνουμε μόνο ό,τι συμφέρει τους Γερμανούς και τους Αμερικάνους», σχολίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Έρχονται νέες κινητοποιήσεις: «Ο κόσμος βράζει»

Σύμφωνα με τον κύριο Γιουματζίδη, τα συλλαλητήρια που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν πολύ μεγάλα και ενδεικτικά της διάθεσης του κόσμου.

«Το μήνυμα το έχουμε στείλει με τα συλλαλητήρια. Τώρα, στο δια ταύτα, πρέπει να ακούσουμε αυτούς που υποτίθεται ότι μας στήριζαν στα συλλαλητήρια, να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας. Να ακολουθήσουν όσα έλεγαν προεκλογικά. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να ενημερώσουμε τον κόσμο, να τον κινητοποιήσουμε και σχεδιάζουμε κι άλλες ενέργειες πάνω στο θέμα. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι».

Και συμπλήρωσε:

«Μετά τις εκλογές, ξεκινήσαμε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, είδαμε κομματικά στελέχη, βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Μακεδονίας. Πλησιάσαμε όλους τους δήθεν, καθώς φάνηκε, πατριώτες της περιοχής της Μακεδονίας, όπου θέσαμε όλους αυτούς τους προβληματισμούς μας. Μας διαβεβαίωναν ότι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να επιβάλλουμε τις θέσεις μας, προς το συμφέρον του μακεδονικού ελληνισμού. Πού είναι αυτές οι δεσμεύσεις; Επιπλέον, προ διμήνου, στείλαμε επισήμως ένα έγγραφο στον πρωθυπουργό, ζητώντας συνάντηση μαζί του, προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εκπροσωπεί συνολικά 90 συλλόγους Μακεδόνων, και είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνείται εδώ και δύο μήνες να μας δεχτεί. Μας προσβάλει, μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει.

Εάν θεωρούν ότι ξεπέρασαν τις δυσκολίες που είχαν πολιτικά κι ότι ο κόσμος ξέχασε τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, πληροφορώ όλα τα στελέχη της ΝΔ ότι δεν κάνουν σωστούς υπολογισμούς. Ο κόσμος βράζει. Θα το πληρώσουν πολύ ακριβά, αν συνεχίσουν την πολιτική της κοροϊδίας και του εμπαιγμού του λαού».

«Ο Μητσοτάκης εφαρμόζει πλήρως τα συμφέροντα Γερμανίας και Αμερικής»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων έκανε λόγο για ακομμάτιστο αγώνα που θα συνεχιστεί, απρόσκοπτα, υπέρ των δικαιωμάτων του μακεδονικού ελληνισμού.

«Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, ως Ομοσπονδία Μακεδόνων. Είμαστε ακομμάτιστοι, που σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα κυβερνά. Μέλημά μας είναι πρωτίστως να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα του μακεδονικού ελληνισμού. Εκλογές έγιναν και θα ξαναγίνουν, εμείς, όμως, δεν θα σταματήσουμε ποτέ», υπογράμμισε με νόημα.

Και κατέληξε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόζει πλήρως τα συμφέροντα Γερμανίας και Αμερικής στα Βαλκάνια, παραβλέποντας τα συμφέροντα της Ελλάδας. Λειτουργεί ως εκπρόσωπος αυτών των ξένων χωρών στα Βαλκάνια.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου