Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

.Το «κυνήγι μαγισσών» του Ερντογάν εναντίον των δημοσιογράφων συνεχίζεται

Η αναφορά της Akın στις ψευδο-εκλογές του 2020 στην Κατεχόμενη Κύπρο είναι η αιτία της έρευνας

Τρομερές διώξεις υλοποιεί το καθεστώς Ερντογάν στα Κατεχόμενα κατά του Τουρκοκυπριακού τύπου όπως μεταδίδει το nationalpost.cy, οι οποίες παίρνουν πλέον μεγάλες διαστάσεις, ενώ η αστυνομοκρατία και τουρκικός μιλιταρισμός έχουν εξοργίσει τους Τουρκοκυπρίους.

Μετά τον διευθυντή της εφημερίδας Άφρικα, τώρα σειρά πήρε μια Τουρκοκύπρια δημοσιογράφος, η οποία κατηγορείται για προσβολή του Τούρκου πρέσβη και κινδυνεύει να βρεθεί ακόμα και σε τουρκική φυλακή.

Η Τουρκοκύπρια δημοσιογράφος Ayşemden Akın διώκεται από τον γενικό εισαγγελέα της Άγκυρας για κατηγορίες προσβολής του Τούρκου πρέσβη με αφορμή την εκλογή Τατάρ το 2020.

Η αναφορά της Akın στις ψευδο-εκλογές του 2020 στην Κατεχόμενη Κύπρο είναι η αιτία της έρευνας. Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα κατά της δημοσιογράφου Ayşemden Akın με την κατηγορία ότι προσέβαλλε τον πρέσβη της Άγκυρας στη Λευκωσία κατά την αναφορά της  στις προεδρικές εκλογές της χώρας που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2020, μέσα σε ένα κλίμα ύποπτων κινήσεων από την  Άγκυρα που προωθούσε με κάθε ύποπτο τρόπο τον εκλεκτό της, Ε.Τατάρ.

 Ο νικητής Ersin Tatar έλαβε μια τεράστια βοήθεια και ανοιχτή υποστήριξη από την  Άγκυρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία ήταν ένα δείγμα μαζί με τις εκλογές, βίας και νοθείας από πλευράς της Άγκυρας.

“Με ερευνούν” για δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού θεωρούν ότι υποκινώ  τους Τουρκοκύπριους εναντίον της Τουρκίας και των εκπροσώπων της, ενώ θεωρούν ότι τους προσέβαλα  … “Δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην Τουρκία, και είναι η σειρά μας”, δήλωσε η δημοσιογράφος σε ένα tweet στο 22 Ιανουαρίου2021.

Αυτή είναι η πρώτη κατηγορία για προσβολή που έχει λάβει η Akın στα 15 χρόνια της δημοσιογραφίας της, είπε η ίδια στα τουρκικά ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι θεωρεί την όλη  εξέλιξη απαράδεκτη ενώ είναι λυπημένη για τον λαό και τη δημοκρατία της Τουρκίας.

“Είναι σοκαριστικό αυτό συμβαίνει ενώ περιμένουμε την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία”, δήλωσε η Ακίν.

Γνωστή η ίδια μεταξύ των κύκλων  αντιπολίτευσης της κατεχόμενης  Κύπρου, η δίωξη της Ακίν υλοποίησε θεωρήθηκε ως «μεγάλο πλήγμα στα δικαιώματα και τις ελευθερίες στην Κύπρο» από πολλούς Τουρκοκύπριους  που διαπιστώνουν ότι η μέρα που ξημέρωσε με τον Ε.Τατάρ θα είναι πολύ δύσκολη από εδώ και στο εξής.

Το χειρότερο όλων είναι ότι όλη η δυσωδία που αποπνέει η προεκλογική περίοδος και η εκλογή του εκλεκτού της Άγκυρας θα φέρει στο φως ακόμα χειρότερα γεγονότα, καθώς ο ασφυκτικός έλεγχος των Τουρκοκύπριων απο την Άγκυρα συνεχίζεται αμείωτος.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου