Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Προκλητικοί πάλι οι γείτονες: «Η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο»

Η Τουρκία αντιλαμβάνεται την Ανατολική Μεσόγειο ως «μέρος της Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, σε συνέντευξή του σε τουρκικό ραδιόφωνο της Αστυνομίας.

«Η Τουρκία, προκειμένου να διαφυλάξει τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντα εδώ, έχει λάβει κρίσιμα βήματα υπό την ηγεσία του προέδρου μας. Επίσης, ως προεδρία, καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να εξηγήσουμε τη θέση της Τουρκίας στον κόσμο, με ενέργειες που αποσκοπούν στην ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις πολιτικές και τις θέσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξηγούμε επίσης τον αγώνα της χώρας μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Τουρκία και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αναλύουμε τα βήματα της εξωτερικής μας πολιτικής και δηλώνουμε τις θέσεις μας στο παγκόσμιο σύστημα», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει παράλληλα αρκετή παραπληροφόρηση, η οποία ωστόσο θα πέσει στο κενό.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας επανέλαβε ότι «η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της Γαλάζιας Πατρίδας, ενώ άφησε για άλλη μια φορά αιχμές για την Ελλάδα και την Κύπρο ότι κλιμακώνουν την ένταση.

«Στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, η Τουρκία υπό την ηγεσία του προέδρου μας ήταν από την αρχή υπέρ της ευθυδικίας, της διπλωματίας και του διαλόγου. Ορισμένες χώρες προέβησαν σε δηλώσεις και ενέργειες που κλιμάκωσαν την ένταση. Αλλά η Τουρκία, χωρίς να παραιτηθεί από τις αρχές της ευθυδικίας, της διπλωματίας και του διαλόγου συνεχίζει χωρίς να κάνει πίσω. Δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε πίσω σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα και συμφέροντά μας. Αλλά και από την άλλη πλευρά έχουμε επιδείξει μία συνετή στάση και είμαστε ανοιχτοί, μαζί με την αποφασιστικότητα που δείχνει ο πρόεδρός, στο διάλογο και τη διπλωματία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ό,τι και να γίνει, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την περιοχή σε λεκάνη ειρήνης και σταθερότητας. Η Ανατολική Μεσόγειος υπό αυτή την έννοια είναι ένα μέρος όπου η Τουρκία έχει ιστορικά διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο και θα συνεχίσει να το κάνει», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν. 

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου