Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

«ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ»: Ισραηλινά F-35 “σαρώνουν” το FIR Λευκωσίας

Το Ισραήλ θα αναπτύξει τα μαχητικά του F-15, F-16 και F-35

Mαχητικά αεροσκάφη F-35 του Ισραήλ θα πετάξουν πάνω από την Κύπρο κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης κοινής στρατιωτικής άσκησης με τις ένοπλες δυνάμεις της Δημοκρατίας που λαμβάνει χώρα στη Λεμεσό και στην Πάφο μεταξύ 17-19 Νοεμβρίου.

Λέγεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ θα αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς σε κοινή άσκηση με την Κύπρο αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την Εθνική Φρουρά, καθώς θα έχει την πρωτοφανή ευκαιρία να δοκιμάσει το αντιαεροπορικό της σύστημα με ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα μαχητικά αεροσκάφη.

Το Ισραήλ θα αναπτύξει τα μαχητικά του F-15, F-16 και F-35, τα οποία, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, δεν θα προσγειωθούν, αλλά θα πραγματοποιήσουν μια εικονική επίθεση σε στόχους από μεσαία και μεγάλα υψόμετρα.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η προγραμματισμένη άσκηση θα πραγματοποιηθεί με το κωδικό όνομα «ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ».

Η Κύπρος θα ενεργοποιήσει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Εθνικής Φρουράς για να στοχεύσει ουσιαστικά τα αεροπλάνα.

«Η άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του FIR Λευκωσίας, αποτελεί μέρος του συμφωνημένου προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας με το Ισραήλ και θεωρείται αποτέλεσμα στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτόνων στους τομείς της ενέργειας και της ασφάλειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου.

Το Lockheed Martin F-35 Lightning II είναι ένα αμερικανικής παραγωγής μονοθέσιο, μονοκινητήριο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων για όλες τις καιρικές συνθήκες, που προορίζεται να εκτελέσει τόσο αεροπορική υπεροχή όσο και αποστολές επίθεσης.

Είναι επίσης σε θέση να υλοποιεί ηλεκτρονικό πόλεμο και επιχειρήσεις άντλησης πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου