Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Δύο εκκλησίες κάηκαν στον Καναδά σε μια νύχτα


Οι αρχές δεν αποκλείουν εμπρησμό, την στιγμή που ο καναδικός νόμος κατά των θρησκευτικών συμβόλων αμφισβητείται από μουσουλμανικές ομάδες

Δύο εκκλησίες κάηκαν σε μια νύχτα στην καναδική επαρχία του Οντάριο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι απροσδόκητες πυρκαγιές ήταν «ύποπτες», σύμφωνα με το κανάλι CBC του Καναδά.

Το περιστατικό συνέβη στο νοτιοδυτικό Οντάριο την Κυριακή το βράδυ. Πυρκαγιά ξέσπασε σε δύο εκκλησίες που βρίσκονται η μία κοντά στην άλλη.

Οι αρχές δήλωσαν ότι έλαβαν αναφορά πυρκαγιάς λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Κατά την άφιξή τους, βρήκαν το κτίριο της Ενωμένης Εκκλησίας του Νότιου Καραντόκ στις φλόγες.. Περίπου στις 6.15 π.μ. τοπική ώρα, λίγες ώρες μετά την πρώτη πυρκαγιά, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έλαβαν κλήση σχετικά με ακόμη μια πυρκαγιά στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα της Αγγλίας.

"Βρισκόμαστε ακόμη σε προκαταρκτικά στάδια έρευνας, οπότε εξετάζουμε όλες τις εκδοχές, αλλά είναι προφανώς πολύ ύποπτο ότι οι δύο εκκλησίες πυρπολήθηκαν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, περίπου την ίδια στιγμή", δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Kevin Howe.

Οι εκκλησίες βρίσκονται σε απόσταση επτά χιλιομέτρων. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, το κτίριο της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα δεν μπόρεσε να σωθεί. Η αστυνομία δεν αποκλείει τη σκόπιμη καύση εκκλησιών. Δεν υπήρχαν αναφορές για θύματα.

Ο καναδικός νόμος κατά των θρησκευτικών συμβόλων

Η συγκυρία που συμβαίνουν όλα αυτά δημιουργεί συνειρμούς... Ιδίως με την διεθνή κατάσταση της νέας θρησκευτικής αντιπαράθεσης Ισλάμ-Δύσης.

Ο νόμος απαγορεύει στους καθηγητές, τους δικηγόρους, την αστυνομία και άλλους δημόσιους υπαλλήλους να φορούν θρησκευτικά σύμβολα στην εργασία. Για αυτό μια μουσουλμανική ομάδα έχει καταθέσει αγωγή.

Τη Δευτέρα, το δικαστήριο στην επαρχία του Κεμπέκ ασχολήθηκε με μια υπόθεση στην οποία το Εθνικό Συμβούλιο των Καναδών Μουσουλμάνων μαζί με την Καναδική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και τη μουσουλμάνα Ichrak Nourel Hak αμφισβήτησαν τον νόμο κατά των θρησκευτικών συμβόλων. Ο νόμος για τον οποίο θα αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο του Κεμπέκ τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 2019 και η απαγόρευσή του περιλαμβάνει το μουσουλμανικό πέπλο, το εβραϊκό kippah και το τουρμπάνι των Σιχ.

Εκπρόσωποι των μουσουλμάνων λένε ότι ο νόμος έχει οδηγήσει ανθρώπους να χάσουν τη δουλειά τους και ακόμη ότι ένιωθαν υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν την επαρχία. Ισχυρίζεται επίσης ότι υπάρχουν ρατσιστικά στοιχεία στο νόμο. Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Francois Legault πιστεύει ότι είναι ένα μέτριο μέτρο που δεν παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία και υποστηρίζεται επίσης από τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της επαρχίας.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2019 έδειξε ότι το 63% υποστήριξε το νόμο. Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης ότι το 37% είχε θετική άποψη για τους Μουσουλμάνους και το 28% θετική άποψη για το Ισλάμ.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου