Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Βιάζονται να διχοτομήσουν την Κύπρο οι Τούρκοι: Μετονόμασαν λεωφόρο στα Βαρώσια με όνομα Τούρκου στρατηγού

 


Η κύρια οδός της πόλης, η λεωφόρος Kennedy, μετονομάστηκε σε λεωφόρος Semih Sancar

Βιάζονται και πολύ μάλιστα οι Τούρκοι να υλοποιήσουν τα άνομα σχέδια τους στην Κύπρο.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι οι πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Εθνών που βασίζονται σε ομοσπονδιακό μοντέλο για την Κύπρο είναι μάταιες, και τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει άλλα 50 χρόνια για την εξεύρεση λύσης”, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

“Το αμφίδρομο, δικοινοτικό ομοσπονδιακό μοντέλο, το οποίο είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης εδώ και δεκαετίες, δεν έφερε λύση στο Κυπριακό. Είναι προφανές ότι δεν θα φέρει λύση και στο μέλλον”, δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του.

Η Τουρκία έχει σχέδια που αφορούν την οριστική διχοτόμηση του νησιού παραβλέποντας τις παραινέσεις όλων των υπερδυνάμεων για μια συνομοσπονδία.

Ο λόγος είναι πολύ απλός και έχει να κάνει με την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και με μια αεροναυτική βάση κοντά στην Αμμόχωστο.

Η Τουρκία έτσι κάνει πράξη τα σχέδια για διχοτόμηση και μελλοντική προσάρτηση των Κατεχομένων, αφού αυτό ήταν  το μόνο σχέδιο που ακολουθούσε μετά το 1974 χωρίς καμία παρασπονδία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μάλιστα είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη «μαξιμαλιστική» προσέγγιση και τις προϋποθέσεις ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο διάλογος για την διαμάχη για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου.

“Παρά τις σκληροπυρηνικές τους στάσεις, τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε διερευνητικές συνομιλίες”, είπε ο Τσαβούσογλου.

Την ίδια ακριβώς περίοδο, ο κεντρικός δρόμος στην κατεχόμενη πόλη των Βαρωσίων, μετονομάστηκε από το τουρκικό καθεστώς, δίνοντας το όνομα του Τούρκου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου που ενορχήστρωσε τη στρατιωτική εισβολή του 1974.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βαρόσια, η κύρια οδός της πόλης, η λεωφόρος Kennedy, μετονομάστηκε σε λεωφόρος Semih Sancar.

Το απίστευτο μίσος εναντίον Ελλάδας και Κύπρου και η διαχρονική ανάγκη της Άγκυρας να υφαρπάξει όσα φυσικά δεν της ανήκουν είναι εμφανή για ακόμα μια φορά, προμηνύοντας σοβαρές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η Τουρκία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί  μια ύπουλη  στρατηγική  στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία έχει ως στόχο τις πηγές ενέργειας, αλλά εμπεριέχει και νεο-Οθωμανικές ονειρώξεις κατά ολόκληρη της Κύπρου .

Τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετρελαίου σε Κύπρο και Α.Μεσόγειο, εκτιμούνται  περί τα $ 3 τρισεκατομμύρια, και αυτά θέλει να κλέψει η Άγκυρα ανεξάρτητα το ποιος κυβερνά την χώρα αυτή.

Η Ελλάδα πρέπει να προβάλει τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, ως μια περιοχή η οποία τελεί υπό κατοχή ξένων δυνάμεων που δεν νομιμοποιούνται να ευρίσκονται στο νησί σε καμία περίπτωση, ξεσηκώνοντας ξανά την διεθνή κοινή γνώμη .

Οφείλει επίσης να κινητοποιήσει ολόκληρο τον ελληνισμό παντού, ώστε να υλοποιηθούν ισχυρές πιέσεις στην Άγκυρα από υπερδυνάμεις στο θέμα αυτό, σταματώντας τα σχέδια διχοτόμηση τώρα, διότι μετά θα είναι πολύ αργά.

PENTAPOSTAGMA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου