Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Toυρκικά ΜΜΕ: ''Πρόκληση η παρουσία ελληνικού φυλακίου''

Δημιουργούν κλίμα έντασης με επίκεντρο το Καστελόριζο Η τουρκική εθνικιστική ρητορική δεν έχει τέλος κατά της χώρας μας, ενώ είναι πασιφανές ότι το Καστελόριζο και τα γειτονικά του νησάκια έχουν μπει στο στόχαστρό τους.

Τώρα θεωρούν ως πρόκληση την παρουσία ελληνικού φυλακίου με ραντάρ στο Καστελόριζο, την στιγμή που ο τουρκικός στρατός για παράδειγμα στο νησί Τσαβούς δίπλα ακριβώς από τα Ίμια, έχει τοποθετήσει ένα μεγάλο ραντάρ και διαθέτει εγκαταστάσεις επιπέδου λόχου πεζικού με διάφορα οπ0λικά συστήματα.  

“Η στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στο Καστελόριζο συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, εμφανίστηκαν κεραίες και ραντάρ που έστησε ο ελληνικός στρατός στο υψηλότερο σημείο του νησιού”, γράφει ο τουρκικός τύπος.

“Το ελληνικό ραντάρ μαζί με την στρατιωτική δραστηριότητα στο Καστελόριζο αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Οι δραστηριότητες Ελλήνων στρατιωτών στο σταθμό ραντάρ μας επέστησαν την προσοχή.”, δηλώνει το τουρκικό δημοσίευμα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι, οι οποίοι μας κατηγορούν για τα αυτονόητα που κάνει κάθε πολιτισμένο κράτος για τα σύνορα του, έχουν θωρακίσει θεαματικά τα μικρασιατικά παράλια μεταξύ των νησιών Ρόδου και Καστελορίζου με την μεταφορά δυνάμεων και οπλικών συστημάτων.

Εδώ και μερικά χρόνια συστηματικά η Άγκυρα έχει αναβαθμίσει την ναυτική βάση του Ακσάζ, αλλά και του πολεμικού αεροδρομίου του Ντάλαμαν κατασκευάζοντας 16 ειδικά υπόστεγα για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Επίσης μετέτρεψε την 11η Ταξιαρχία πεζικού σε Ταξιαρχία Καταδρομών που έχει περιοχή ευθύνης τα νησιά μας στο ΝΑ Αιγαίο, μετέφερε την έδρα της αεροπορίας στρατού από την Άγκυρα στην Σπάρτη της Πισιδίας, ενώ κατασκεύασε και μια στρατιωτική εγκατάσταση στο νησί Τσαβούς κοντά στα Ίμια, παρακολουθώντας κάθε κίνηση των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή.

Ο τουρκικός στρατός έχει μετακινήσει επίσης σε μονάδες πυροβολικού απέναντι από τα Δωδεκάνησα συστήματα αυτοκινούμενου πυροβολικού καθώς και συστοιχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους.

Η συνεχής δε πραγματοποίηση ασκήσεων αποβατικού χαρακτήρα από την Ταξιαρχία πεζοναυτών με έδρα την Φώκαια και η μόνιμη παρουσία αποβατικών πλοίων στην Σμύρνη, μας καταδεικνύουν με σαφήνεια τις ύποπτες προθέσεις τους για τα νησιά μας.

Η θωράκιση των ελληνικών νησιών είναι αναφαίρετο δικαίωμα της ελληνικής πολιτείας σύμφωνα και με διάταξη του ΟΗΕ για την προστασία του εθνικού εδάφους.

Η ουσία όμως όλου αυτού του τουρκικού προπαγανδιστικού σχεδίου παραμένει και αφορά την στοχοποίηση Ελληνικών νησιών, μικρονήσων και βραχονησίδων.

Δεκάδες Τούρκοι πολιτικοί και φυσικά ο ίδιος ο Ερντογάν μας μιλούν μάλιστα για δήθεν 18 νησιά μας τα οποία κατά τους ίδιους έχουν “ ασαφή κυριότητα”, ενώ Τούρκοι εθνικιστές παρελαύνουν στην Σμύρνη σήμερα για το θέμα αυτό. Να γνωρίζουν οι "γείτονες" ότι, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι εκεί και θα παραμείνουν για πάντα διαφυλάσσοντας καθετί ελληνικό. 

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου