Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα: Έρχεται η Αεροπορία Ειδικών Επιχειρήσεων

Aνεβαίνουν & άλλο επίπεδο οι ΕΔ Mπορεί οι περισσότεροι να έχουν επικεντρωθεί στο διπλωματικό ''θρίλερ'' των τελευταίων ημερών, με Τουρκία, ΗΠΑ και Γερμανία να θέλουν να ''σύρουν'' την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις, την ίδια στιγμή όμως, ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα των ΕΔ συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. 

Έρχεται η Αεροπορία Ειδικών Επιχειρήσεων 

Στο σχέδιο της Νέας Δομής των Ενόπλων δυνάμεων, που ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή προχθές προβλέπεται η ίδρυση Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων (ΑΕΕ).

Πρόκειται για νέα μονάδα, που θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και μαζί με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕΠ) θα αποτελέσουν την ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων.

Σε ότι αφορά την δομή της ομάδας θα εξοπλίζεται με:

·         2 ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων τύπου NH-90

·         2 ελικόπτερα Chinook ειδικής διαμόρφωσης 

Στην αρχή του 2021 έρχονται τα πρώτα Rafale   

Οι Έλληνες επιτελείς αλλά και τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων έχοντας εμπειρία από τις δύσκολες καταστάσεις του παρελθόντος κυρίως όσον αφορά την τεχνική υποστήριξη των MIRAGE αλλά και τη συμφωνία για τα ελικόπτερα NH-90 εμφανίστηκαν απόλυτα προετοιμασμένοι. 

Στις παρατηρήσεις τους φρόντισαν να συμπεριλάβουν κάθε λεπτομέρεια και να περιμένουν από τους Γάλλους πλήρη επίλυση όλων των θεμάτων τα οποία αφορούν τα μαχητικά, μεταχειρισμένα και καινούργια, τη συντήρηση, υποστήριξη αλλά και εκπαίδευση των στελεχών της ΗAF.

Πίεση χρόνου έχουν και οι δύο πλευρές με την Αθήνα να επιθυμεί το άμεσο κλείσιμο της συμφωνίας αλλά χωρίς κενά και αστερίσκους και τους Γάλλους να έχουν ξεκάθαρη εντολή από τον ίδιο τον πρόεδρο Μακρόν να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να δώσουν στην HAF ότι καλύτερο τόσο σε αεροσκάφη όσο και σε υποστήριξη. 

Για τον Γάλλο πρόεδρο το deal με την Ελλάδα για τα RAFALE δείχνει ότι αποτελεί ένα στοίχημα το οποίο θέλει να κερδίσει για να σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα στις σχέσεις με την Αθήνα. Άλλωστε το Παρίσι άνοιξε τη συζήτηση για τα RAFALE αιφνιδιάζοντας ευχάριστα την Ελληνική πλευρά όταν οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των φρεγατών Belhara έδειξαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

 Τόσο τα στελέχη της ΓΔΑΕΕ όσο και οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί την αποστολή να «τρέξουν» τη συμφωνία εκφράζουν ιδιαίτερη αισιοδοξία ότι τα πρώτα RAFALE θα φτάσουν στην Ελλάδα στις αρχές του 2021. 

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου