Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Μ.Τσαβούτσογλου : « Αν επιτεθούμε στα Ελληνικά νησιά δεν θα τα σώσει τίποτα- Διαπραγμάτευση για ‘όλα ή αλλιώς..»


Νέες πολεμικές απειλές από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του πως εάν η Τουρκία επιτεθεί στα ελληνικά νησιά δεν θα τα σώσουν οι ελληνικές δυνάμεις που είναι εγκατεστημένες σε αυτά.

«Ως δικαιολογία για την στρατικοποίηση των νησιών λένε πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Ενώ δεν έχει γίνει καμία επίθεση στα νησιά αυτά. Επίσης αν θα γίνει μια στρατιωτική επέμβαση από την Τουρκία εκείνα τα όπλα (σ.σ. εννοεί τα ελληνικά) δεν θα έχουν κανένα όφελος!»

Μεταξύ άλλων καθόρισε και την ατζέντα συζήτησης με την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή προκαθορισμένος διάλογος που θα αφορά μονάχα, ελληνική περιουσία, ελληνικά εδάφη και αναθεώρηση συνόρων ενώ απαίτησε να απορρίψουμε τον χάρτη της Σεβίλλης με βάση τον οποίο προσδιορίζονται οι δυνητικές ΑΟΖ των χωρών της Μεσογείου όπως καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

«Οι διερευνητικές επαφές ξεκίνησαν πριν να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τι περιλαμβάνουν οι διερευνητικές. Την πολιτική αεροπορία. Τα νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, γεωγραφικούς σχηματισμούς, τα χωρικά ύδατα, όπως και τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης.Υπάρχει και το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών. Το να λέει πως θα πάρουμε ένα από αυτά τα θέματα και θα συνομιλήσουμε, δείχνει πως ή δεν ξέρει το τι περιλαμβάνουν οι διερευνητικές, ή στα υπόλοιπα θέματα δεν θέλει επίλυση καθώς έχει αδύναμα επιχειρήματα».

Στη συνέχεια απείλησε με επιστροφή του Oruc Reis αν η Ελλάδα δεν συρθεί σε διάλογο με τους όρους της Τουρκίας: «H Eλλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί ως ευκαιρία την φάση αυτή. Όπως είπε ο πρόεδρος μας και στην κυρία Μέρκελ. Διατηρούμε τα δικαιώματα μας στις περιοχές που έκανε σεισμικές έρευνες το Oruc Reis. Ας εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία την περίοδο της συντήρησης του πλοίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουμε κανονικά τη δραστηριότητα μας».

«H Eλλάδα πρώτα πρέπει να ανακοινώσει πως δεν αποδέχεται τον χάρτη της Σεβίλλης. Οσο παραμένει αυτός ο χάρτης δεν είναι δυνατόν να λύσουμε τα προβλήματα. Σήμερα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές, όμως πως θα λύσουμε τα προβλήματα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Eλλάδα θα μας πει πως αυτά τα μέρη της ανήκουν και θα μας πει ´´φύγε απο εδώ´´. Αυτό δεν είναι δυνατόν. Oσο υπάρχει ο χάρτης αυτός δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις, αλλά κι αν γίνουν δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα».

 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

 PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου