Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Την συνέχιση των παρασκηνιακών επαφών μεταξύ των παραγόντων των μυστικών υπηρεσιών Τουρκίας Αιγύπτιου, για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, αποκαλύπτει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, με στόχευση, όπως τονίζεται, την ακύρωση της προσέγγισης της Αιγύπτου με την Ελλάδα και κατά συνέπεια την ακύρωση της συμφωνίας για ΑΟΖ.

Οι τουρκικές θέσεις, όπως αναφέρεται, σχετικά με το Καστελόριζο συμπίπτουν με τις θέσεις του Καΐρου που δεν αποδέχεται πως ένα μικρό νησάκι μπορεί να ελέγχει τεράστια έκταση της ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο.


Σύμφωνα με άρθρο του απόστρατου στρατηγού, Deniz Kutluk, που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα, υπάρχουν πάρα πολλά κοινά σημεία στις απόψεις των δυο χωρών για την ανατολική Μεσόγειο, ενώ μπορούν να τα βρουν και με τις εξελίξεις στην Λιβύη, αλλάζοντας όλο το σκηνικό των ευαίσθητων ισορροπιών στην περιοχή.

Βέβαια παρά την τουρκική αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει προσέγγιση με την Αίγυπτο, το ζήτημα της προσωπικής εχθρότητας του Ερντογάν με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, φαίνεται ανυπέρβλητο καθώς και το ζήτημα των τουρκόφιλων Αδελφών μουσουλμάνων που ο Σίσι τους έχει εξοντώσει, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου