Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΥΠΕΞ Αρμενίας: Στεκόμαστε δίπλα σε Ελλάδα και Κύπρο


Τονίζει ότι η χώρα του θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

Ασέβεια προς το σύμβολο της αρμονίας, της ανεκτικότητας και του διαλόγου χαρακτηρίζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Ζουχράμπ Μνατσικανιάν, στην αποκλειστική συνέντευξη στο MEGA και τον Γιάννη Μούτσο.
Ο πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στα ΗΕ, τονίζει ότι η χώρα του θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία και καταδικάζει τις παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας»
Ο αρμένιος ΥΠΕΞ τόνισε ότι στην περίπτωση που η Τουρκία υποστηρίξει με όπλα και προσωπικό το Αζερμπαϊτζάν, η χώρα του θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.
«Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, θα ενισχύσουμε την άμυνά μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους διεθνείς εταίρους μας. Χρειαζόμαστε ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».
«Απορρίπτουμε την γλώσσα των απειλών. Προκειμένου να αναθεωρήσουμε τις πολιτικές αυτές από ένα κράτος που ζει μέσα στην άρνηση και την ακαθαρσία και δικαιολογεί την γενοκτονία… Δεν είναι αυτός ο τρόπος για ένα κράτος που θέλει να συμβάλει στην ειρήνη στην περιοχή».
Η Αρμενία επιδιώκει σταθερότητα και ειρήνη
Σχετικά με τις βλέψεις του Τούρκου προέδρου για εγκαθίδρυση του νεο-οθωμανισμού στην ευρύτερη περιοχή, ο αρμένιος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χώρα του προσβλέπει στην ειρήνη και την σταθερότητα της περιοχής.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που εργάζεται πολύ σκληρά για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Η Αρμενία επιδιώκει τους ίδιους σκοπούς».
Πράξη προσβολής της αρμονίας και του αμοιβαίου σεβασμού
Αναφερόμενος στην Αγία Σοφία και τη μετατροπή της σε τζαμί, ο Αρμένιος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η κίνηση αυτή του Ερντογάν είναι προσβολή του αμοιβαίου σεβασμού.
«Η πράξη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος είναι μια προσβολή του συμβόλου της αρμονίας και του αμοιβαίου σεβασμού».
Στεκόμαστε με την Ελλάδα και την Κύπρο
Ο Ζουχράμπ Μνατσικανιάν τόνισε ότι η Αρμενία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.
«Τονίζουμε την σθεναρή μας στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αποτελεί σοβαρή πράξη αποσταθεροποίησης, η οποία αναδεικνύει την επιθετικότητα που κατ’ εξακολούθηση επιδεικνύει η Τουρκία», ενώ δήλωσε ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας η Αρμενία θα σταθεί στο πλευρό της χώρας μας.
·         Αρμενία
·         Τουρκία
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου