Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Η σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας μεταφέρεται στη Λιβύη: Με δύο φρεγάτες το ΠΝ στην επιχείρηση ''ΕΙΡΗΝΗ''


Σημαντική εξέλιξη Μπορεί μεν να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι η νέα ελληνοτουρκική κρίση βαίνει προς εκτόνωση.


Ωστόσο από την άλλη πλευρά εξακολουθεί να υπάρχει επαγρύπνηση καθώς όπως λένε πηγές από τη Μεσογείων, το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι εάν στις 2 Αυγούστου που λήγει η παράτυπη Navtex, η γειτονική χώρα επιλέξει να θέσει τέρμα στην τρέχουσα πρόκληση ή θα επιλέξει να ανανεώσει την ναυτική οδηγία της για μερικές ημέρες ακόμη, προκειμένου να βγάλει για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Είναι προφανές ότι σε μια τέτοια περίπτωση τα πλοία του ελληνικού στόλου θα συνεχίζουν να παραμένουν σε θέσεις κλειδιά στο Αιγαίο και ιδίως στην περιοχή κοντά στο Καστελόριζο ούτως ώστε να επιτηρούν τις κινήσεις των Τούρκων. 
Την ίδια στιγμή πάντως, αυξάνει και μάλιστα θεαματικά την παρουσία της στην Λιβύη, στο πλαίσιο της επιχείρησης “IRINI” (ΕΙΡΗΝΗ), η Ελλάδα με την αποστολή δύο φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Έτσι, μετά την επάνοδο στα καθήκοντα της Φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr θα συμμετέχει και η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ», που πριν λίγες ημέρες συμμετείχε σε άσκηση επιχείρησης διάσωσης με δυνάμεις της Κύπρου.

Πλέον, η Ελλάδα, με την συμμετοχή στην επιχείρηση IRINI με δύο φρεγάτες στέλνει μήνυμα κυρίως προς την Τουρκία ότι δεν πρόκειται να την αφήσει να συνεχίσει να αυθαιρετεί στην Μεσόγειο, λειτουργώντας ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας ενώ ταυτόχρονα ταρακουνά την Ευρώπη ότι πρέπει να αγκαλιάσει την επιχείρηση άμεσα.
Την επιχείρηση «Ειρήνη» οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από την απόφαση του ΟΗΕ με την συμμετοχή 20 χωρών για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Γερμανία έκανε γνωστό ότι θα στείλει την επόμενη εβδομάδα την φρεγάτα «Αμβούργο» με 250 πεζοναύτες.
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου