Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Σκάνδαλο στις Γερμανικές ΕΔ: Στρατιώτες συνεργάζονταν με την ΜΙΤ & τους ”Γκρίζους Λύκους”


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία διερευνά τέσσερις στρατιώτες για τους δεσμούς τους με μια τουρκική υπερ-εθνικιστική ομάδα.


 Μετά από κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε το Αριστερό Κόμμα, η κυβέρνηση είπε ότι ένας από τους εν λόγω στρατιώτες ήταν αποφασισμένος να στερηθεί την πίστη του στο γερμανικό σύνταγμα. Μάλιστα ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα στον στρατιώτη.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ARD, η Υπηρεσία Στρατιωτικής Ανταπόκρισης (MAD) ανακοίνωσε την έναρξη των ερευνών για να εξετάσει τους ύποπτους δεσμούς των στρατιωτών με την ομάδα grouplkücü.

Όσον αφορά τους άλλους τρεις στρατιώτες, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, είπε: «Υπάρχουν ενδείξεις για τους άλλους που έχουν ριζικούς στόχους».

Στην απάντησή της, η γερμανική κυβέρνηση σχολίασε την υποτιθέμενη σχέση μεταξύ της ομάδας Ülkücü και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT), αναφέροντας ότι ορισμένοι Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν συναντήσεις με την ομάδα.

«Ως εκ τούτου, είναι πιθανό τέτοιες σχέσεις να χρησιμοποιούνται από την MİT για τα συμφέροντά τους», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο από την ομάδα Ülkücü έδειξαν πρακτική στόχου στη Γερμανία.

Η εκπρόσωπος του Αριστερού Κόμματος Ulla Jelpke είπε ότι η «τουρκική φασιστική» ομάδα Ülkücü είναι «ένας μεγάλος κίνδυνος».

«Μια ακροδεξιά ομάδα ληστών που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας έχει αναπτυχθεί στη Γερμανία», δήλωσε ο Jelpke.

Ο αριθμός των Γερμανών υποστηρικτών υπερ-εθνικιστικής ομάδας εκτιμάται σε 11.000.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου