Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Κύμα διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ στην Τουρκία-”Να καταληφθούν οι αμερικανικές βάσεις σε Ιντσιρλίκ και Κιουρετσίκ (Video)

Το τουρκικό Κόμμα “Πατρίδα” με την ανοχή του Ερντογάν και την στήριξη πολλών ξεκίνησε την εκστρατεία "για την εκδίωξη του ΝΑΤΟ" από όλη τη χώρα

Με το ΝΑΤΟ και την Ελλάδα τα έχουν βάλει για τα καλά Τούρκοι λόγω φυσικά της ήττας Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ, βάζοντας μπροστά ένα κόμμα όπως αυτό της “Πατρίδας”, το οποίο στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα οι περισσότεροι χωρίς κανένα όριο.

“Θα στηθούν τραπέζια για υπογραφές στις πλατείες των πόλεων, θα γίνουν συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες για τις βάσεις του ΝΑΤΟ και θα κινητοποιηθεί το τουρκικό κοινό, για να εκδιώξουμε την συμμαχία με αυτή την εκστρατεία”, δηλώνει ο Ντογκού Περιτσένκ πρόεδρος του κόμματος “Πατρίδα”.

Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κινητοποίησε το Κόμμα αυτό, αλλά και πολλές εθνικιστικές οργανώσεις.


Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε ότι «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ, με την μεγάλη τους δύναμη σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, συνεχίζει να συνεισφέρει στο ΝΑΤΟ ως πολλαπλασιαστής ισχύος, προσθέτοντας δύναμη στην Συμμαχία. Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΤΟ σημαίνει μια ισχυρή Συμμαχία», ανέφερε το άρθρο.

Αντιδρώντας σε αυτό, ο ηγέτης του κόμματος Πατρίδα, Ν.Περιτσένκ ανέφερε: "ψευδές. Ισχυρό ΝΑΤΟ σημαίνει σημαίνει ισχυρή απειλή για την Τουρκία. Γιατί το ΝΑΤΟ (ΗΠΑ) είναι εχθρικό προς την Τουρκία».

Ο Περιτσένκ πρόσθεσε επίσης έναν χάρτη που δείχνει τις βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μέσα και γύρω από την Τουρκία.

Την κίνηση αυτή στήριξαν χιλιάδες Τούρκοι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αφορούσε την θέση του Προέδρου του Κόμματος Πατρίδα.

Φάνηκε ότι μεταξύ των χρηστών που έστελναν μηνύματα υποστήριξης, ότι υπήρχαν Τούρκοι πολίτες σχεδόν από κάθε πολιτικό κόμμα και όλα τα τμήματα της κοινωνίας.

Μερικά από αυτά τα μηνύματα ήταν: «Ξεκινάμε μια νέα εκστρατεία».

Ο Περιτσένκ, μίλησε στο κανάλι BBN Türk κατά τη διάρκεια της ημέρας, και παρουσίασε λεπτομερώς την κριτική του για την ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Ο λόγος για όλα αυτά είναι η επιδείνωση της απειλής για την Τουρκία. Αυτό δεν είναι ισχυρισμός. Κοιτάξτε τις ακτές της Ελλάδας. Δείτε την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, την Κρήτη, την Ανατολική Μεσόγειο, τη βόρεια Συρία, η συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων είναι εμφανής.

Αυτή η συγκέντρωση στοχεύει άμεσα την ασφάλεια της Τουρκίας. Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ανοιχτά τόσο το PKK όσο και την οργάνωση FETO.

Στο PKK δίνονται χρήματα από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Στις 15-16 Ιουλίου 2016 έγινε πραξικόπημα του ΝΑΤΟ στην χώρα μας. Ξεκινήσαμε και τον αγώνα εναντίον του. Σε αυτή την περίπτωση, το ΝΑΤΟ αποτελεί απειλή για την Τουρκία. "Τώρα; Αυτήν την ώρα βρισκόμαστε σε μυστικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ.

Ξεκινάμε επίσης την εκστρατεία «Let's Get Out of NATO» σε όλες τις επαρχίες και τις περιφέρειες».

Το κόμμα αυτό ζητά μια σειρά αιτημάτων πολλά από τα οποία συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του Ερντογάν από την Ελλάδα:

1. Να δημιουργηθούν Στρατιωτικά Λύκεια και Νοσοκομεία, τα στρατιωτικά Κολέγια να συνδεθούν με τις Διοικήσεις των τουρκικών Δυνάμεων.

2. Να καταργηθεί η αμειβόμενη στρατιωτική θητεία.

3. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα Αστυνομικά τμήματα και η ΜΙΤ θα πρέπει να εκπαιδευτούν όχι με την ιδεολογία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά με την εθνική ιδεολογία της τουρκικής Δημοκρατίας.

4. Η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει αποφασιστικά τις προσπάθειές της να εθνικοποιήσει την άμυνα και την ασφάλειά της, να την ενισχύσει με εθνικούς πόρους και να εδραιώσει την αυτοπεποίθηση και να αναπτύξει την εθνική αμυντική βιομηχανία σε σύγχρονη κλίμακα.

5. Θα πρέπει να αναπτυχθεί τουρκικό Διαδίκτυο και δορυφορικό σύστημα.

6. Ο νόμος που επικυρώνει την συμμετοχή της Τουρκίας στον ΟΗΕ θα πρέπει να καταργηθεί, καθώς και η υπογραφή μας στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με την τροποποίηση που έγινε στο άρθρο 90 του Συντάγματος το 2004, θα πρέπει να καταργηθεί η διάταξη που αναβιβάζει τις διεθνείς συνθήκες στο επίπεδο της συνταγματικής διάταξης και εφαρμογής στην χώρα μας.

Όλοι οι κανονισμοί και οι πρακτικές που τοποθετούν τις αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου δεν θα είναι πάνω από το τουρκικό δικαστικό σώμα.

7. Το HDP πρέπει να κλείσει, και μια λευκή σημαία θα πρέπει να υψωθεί στο Όρος Καντίλ.

8. Οι βάσεις Ιντσιρλίκ και Κουρετσίκ θα πρέπει να βρίσκονται πλήρως υπό τον έλεγχο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

9.  Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εφαρμογή της απόφασης της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας στις 8 Αυγούστου 1995 ότι οι προσπάθειες για αύξηση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο θα θεωρηθούν αιτία πολέμου (casus belli ) σε κάθε περίπτωση.

10. Η ξένη κατοχή των 153 νησιών και ομάδων νησίδων που αποτελούν τουρκικό έδαφος στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί και η κυριαρχία μας να γίνει πράξη.

11. Θα πρέπει να ενισχυθεί η ένοπλη παρουσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να δημιουργηθεί ναυτική βάση στην Κύπρο.

12. Η Τουρκία θα πρέπει να δηλώσει αμέσως τα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

13. Για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ, θα πρέπει να εφαρμοστεί η στρατηγική και το σχέδιο δράσης που ξεκινά από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, της Μεσογείου και της Αραβικής Θάλασσας, που αντιμετωπίζουν απειλές του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία. Πρέπει να καθιερωθεί επειγόντως συνεργασία με τη Συρία σε όλους τους τομείς.

14. Θα πρέπει να ζητηθεί από τις ΗΠΑ και τους γείτονές μας να εκκενώσουν τις βάσεις που περιβάλλουν την Τουρκία.

15. Η Τουρκία θα πρέπει να ανακοινώσει ότι θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.

16. Η πιο ρεαλιστική λύση για την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, είναι η επιτυχία της Επανάστασης στην Παραγωγής και την ασφάλεια της χώρας, είναι η ίδρυση του Οργανισμού Ασφάλειας της Δυτικής Ασίας (BAGO).

Για το σκοπό αυτό, το Κόμμα Πατρίδας θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του στη Ρωσία, το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Αμπχαζία, την ΤΔΒΚ και άλλες σχετικές χώρες.

17 . Η Τουρκία να γίνει πλήρες μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).

Έχουμε την εντύπωση για να μην πούμε την βεβαιότητα ότι το καθεστώς Ερντογάν θα τα υλοποιήσει μέχρι κεραίας όλα αυτά.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου