Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Απεσταλμένος των ΗΠΑ συναντήθηκε με την Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη Βορειοανατολική Συρία, Νίκολας Γκρέιντζερ, συναντήθηκε με τη συνοδευτική αντιπροσωπεία, εκπροσώπους της Αυτόνομης Διοίκησης της Ροζάβα και με το Εθνικό Συμβούλιο των Κούρδων της Συρίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Αυτόνομης Διοίκησης της Ροζάβα, η συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ και του Μπεντράν Τσίγια Κούρντ, συμπροέδρου του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της Αυτόνομης Διοίκησης, και της αντιπροσωπείας που τη συνοδεύει πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ροζάβα.

Στην ανακοίνωση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία γενικά και στη Ροζάβα ειδικότερα. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι αξιολογήθηκε και η συνάντηση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Αναφέρθηκε ότι ο Τσίγια Κουρντ τόνισε ότι τα προβλήματα στη Συρία θα πρέπει να επιλυθούν με τη συμμετοχή όλων των πλευρών στη χώρα και σύμφωνα με τα συμφέροντα των Σύρων.

Σημειώθηκε ότι ο Νίκολας Γκρέιντζερ, από την άλλη, έδωσε έμφαση στην πολιτική αλλαγή στη Συρία, μεταφέροντας ότι οι πολιτικές για να συμφωνήσουν οι Σύροι μεταξύ τους είναι σαφείς.

Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι συζητήθηκαν επίσης οι επιθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες συνέπεσαν με τις δραστηριότητες του ISIS που θα προκαλούσαν ανθρωπιστικές καταστροφές στην περιοχή.

Ο Τσίγια Κούρντ είπε:

 «Η απειλή της Τουρκίας συνεχίζεται, η Τουρκία συνεχίζει να βομβαρδίζει αμάχους. Οι ισχυρισμοί ότι αποτελούμε απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας είναι αναληθής, είναι συκοφαντία. Οι δυνάμεις μας δεν έχουν προβεί σε καμία στρατιωτική ενέργεια εντός της Τουρκίας, σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία πραγματοποιεί αυτές τις παραβιάσεις κάθε μέρα».

Αναφέρθηκε ότι ο Αμερικανός Γκρέιντζερ έδωσε έμφαση στη δημιουργία μόνιμης λύσης στην περιοχή και τόνισε ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να νικήσουν οριστικά το ISIS και να διατηρήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Αναφέρθηκε επίσης ότι συζητήθηκε επίσης το θέμα της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία και ότι το κλείσιμο της συνοριακής πύλης Til Koçer είχε αρνητικό αντίκτυπο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.

Από την άλλη, έγινε γνωστό ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση και με το Εθνικό Συμβούλιο των Κούρδων της Συρίας.  Στη συνάντηση αυτή, όπως είπε στο Rûdaw Media Network, το μέλος του Συμβουλίου της Προεδρίας του ENKS, Σουλεϊμάν Όσο, συζητήθηκαν η γενική κατάσταση στη Ροζάβα, η απειλή πιθανής επίθεσης της Τουρκίας στη Ροζάβα και η συρροτουρκική προσέγγιση.

Ο Όσο τόνισε ότι ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι κατά της εισβολής της Τουρκίας στη Ροζάβα. 

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου