Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Πρωθυπουργός Σουηδίας: Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Τουρκίας

Ο Πρωθυπουργός Ulf Kristersson (μ) πιστεύει ότι η Σουηδία έχει κάνει τα πάντα για να εγκριθεί η αίτησή της στο ΝΑΤΟ - και ότι η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Τουρκίας, γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Η σουηδική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι η Τουρκία θα συμφωνήσει τελικά στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, αλλά, όπως είπε,εξακολουθεί να έχει απαιτήσεις «που δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ανταποκριθούμε».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ulf Kristersson, η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εξακολουθεί να αντιτίθεται από τις απαιτήσεις της Τουρκίας στη χώρα του.

«Η Τουρκία επιβεβαίωσε πως κάναμε ό,τι της υποσχεθήκαμε», δήλωσε ο Kristersson σε διάσκεψη για την ασφάλεια και την άμυνα στο Sälen, στη δυτική Σουηδία. 

«Αλλά λένε επίσης ότι έχουν απαιτήσεις που δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ικανοποιήσουμε. Και τώρα η απόφαση εναπόκειται στην Τουρκία.»

Παραμένει πεπεισμένος ότι η Τουρκία θα συμφωνήσει με την ένταξη της Σουηδίας. «Απλώς δεν ξέρουμε πότε».

Ως μέλος της αμυντικής συμμαχίας, η Σουηδία είναι πρόθυμη, μεταξύ άλλων, να συμμετάσχει στο κοινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ και σε αεροπορικές περιπολίες πάνω από τις χώρες της Βαλτικής, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ισλανδία, είπε ο Kristersson στην ομιλία του. 

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου