Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Στα κάγκελα οι Τούρκοι! Γαλλικό κανάλι ανακίνησε το "Κουρδικό ζήτημα" με χάρτη του Κουρδιστάν

Η Τουρκία καταπιέζει τους Κούρδους που διαβιούν στις ΝΑ της επαρχίες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στην παρούσα χρονική περίοδο, επιχειρεί να απαγορεύσει την πολιτική τους εκπροσώπηση στις επικείμενες εκλογές το 2023, διακόπτοντας την κρατική χρηματοδότηση στο κουρδικό κόμμα HDP, έχοντας φυλακισμένο τον ηγέτη του Ντεμιρτάς

Είναι γεγονός ότι για την Τουρκία το "Κουρδικό ζήτημα" είναι κεφαλαιώδες θέμα συνοχής της χώρας, αφού σε περίπτωση δημιουργίας Κουρδικού κράτους, η χώρα θα συρρικνωθεί γεωγραφικά και πληθυσμιακά, χάνοντας της ΝΑ της επαρχίες οι οποίες κατοικούνται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από Κουρδικής καταγωγής πολίτες.

Αυτός είναι ο λόγος  άλλωστε που οι Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις μάχονται κατά του ΡΚΚ , εδώ και δεκαετίες, αλλά και η οργισμένη αντίδραση της τουρκικής κοινής γνώμης  που εκδηλώνεται σε τυχόν αναφορές και χάρτες που κυκλοφορούν κατά καιρούς που δείχνουν το "Κουρδικό κράτος".

Σε αυτό αναφέρεται άρθρο τουρκικού ΜΜΕ με τίτλο "Σκανδαλώδης χάρτης της  Τουρκίας από τη Γαλλία!", κυριότερα σημεία του οποίου είναι τα ακόλουθα:

"Το «France 24», ένα από τα πιο γνωστά ειδησεογραφικά κανάλια στη Γαλλία, προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο δημοσιεύοντας έναν χάρτη που δείχνει μέρος του χάρτη της Τουρκίας ως το αποκαλούμενο  Κουρδιστάν. Το γαλλικό κανάλι υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τους Κούρδους και ορίζει την περιοχή ως «Νοτιοανατολική Ανατολία».

Υπενθυμίζεται ότι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK συγκρούστηκαν με την αστυνομία μετά την επίθεση κατά την οποία, ένας Γάλλος πολίτης σκότωσε 3 άτομα και τραυμάτισε 3 άτομα με όπλο, μετατρέποντας τους δρόμους σε εμπόλεμη ζώνη.

Ενώ αυτό το γεγονός έλαβε χώρα στην καρδιά της Ευρώπης, ορισμένες εξελίξεις  αποκάλυψαν ότι η Γαλλία συνεχίζει να υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Χάρτης στην τηλεόραση

Το France 24, ένα από τα πιο γνωστά ειδησεογραφικά κανάλια στη Γαλλία, έκανε ένα σκανδαλώδες ρεπορτάζ. Ο λεγόμενος χάρτης του Κουρδιστάν δημοσιεύτηκε στις ειδήσεις, όπου υποστηρίχθηκε ότι η Τουρκία ασκούσε πολιτικές με στόχο τους Κούρδους.

Στον χάρτη, οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας εμφανίζονταν εντός του λεγόμενου χάρτη του Κουρδιστάν.

Στην ενότητα που δημοσιεύτηκε χθες για την Μέση Ανατολή, υποστηρίχθηκε ότι το λεγόμενο κουρδικό πρόβλημα ξεκίνησε την Οθωμανική περίοδο και ότι το «δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», που προέκυψε με τις αρχές του Wilson μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν δόθηκε στους Κούρδους. Η είδηση περιλάμβανε επίσης τον ισχυρισμό ότι ο ιδρυτής  άνδρας της Δημοκρατίας Ατατούρκ, καταπίεζε επίσης τους Κούρδους.

Στο δεύτερο μέρος της σκανδαλώδους εκπομπής, οι νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και του βορρά του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας εμφανίστηκαν ως «ενωμένο Κουρδιστάν». Το γαλλικό κανάλι υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τους Κούρδους και ορίζει την περιοχή ως «Νοτιοανατολική Ανατολία». Το γαλλικό κανάλι, που άλλαξε σκανδαλωδώς τα σύνορα της Τουρκίας, ανέφερε ότι μόνο η αυτόνομη διοίκηση στο βόρειο Ιράκ αναγνωρίζεται πολιτικά.

Όρισαν τους τρομοκράτες του ΡΚΚ ως "μαχητές της ελευθερίας"

Μια άλλη σκανδαλώδης λεπτομέρεια στην εκπομπή του γαλλικού καναλιού αφορούσε τους τρομοκράτες του PKK. Περιγράφοντας τους τρομοκράτες του PKK ως «μαχητές της ελευθερίας», το France 24 περιέγραψε επίσης τα ιρανικά και συριακά παρακλάδια του PKK με τον ίδιο τρόπο.

Εκτός από τους τρομοκράτες του PKK, το France 24 δεν αμέλησε να συμπεριλάβει τον Μουλά Μουσταφά Μπαρζανί, τον πατέρα του ηγέτη των Πεσμεργκά Μεσούτ Μπαρζανί, μεταξύ των «ονομάτων που αγωνίζονται για την ελευθερία των Κούρδων».

Τρομοκρατική προπαγάνδα

Η τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών στην ένοπλη επίθεση, μετατράπηκε σε προπαγάνδα του PKK, με στεφάνια που ετοιμάστηκαν στο όνομα του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης Abdullah Öcalan και του PKK. Παρόμοια τελετή έγινε ξανά στο Παρίσι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο παρουσίασε και τις φωτογραφίες του αίσχους στην κηδεία στον κόσμο. Φάνηκε ότι τα πτώματα ήταν τοποθετημένα μπροστά στα κουρέλια της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και στην αφίσα του αρχηγού.

Πλήρης υποστήριξη στους υποστηρικτές του PKK

Παρουσιάζοντας την είδηση στον κόσμο με τίτλο όπως «δάκρυα και οργή στις κηδείες των Κούρδων θυμάτων που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στο Παρίσι», το AFP έγραψε ότι πολλοί άνθρωποι από όλη την Ευρώπη ήρθαν στην τελετή στην προαστιακή περιοχή.

Σημειώνοντας ότι υποστηρικτές του PKK μεταφέρθηκαν από πολλές πόλεις της Γαλλίας και των ευρωπαϊκών χωρών στο Villiers-le-Bel με νοικιασμένα λεωφορεία, το AFP ανέφερε ότι εκτός από τις σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, οι σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG, που είναι η συριακή της παράρτημα, βρέθηκαν επίσης στην κηδεία.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Villiers-le-Bel έφερε επίσης κουρέλια τρόμου και αφίσες των αρχηγών των τρομοκρατών.

Το AFP αναφέρει ότι πλήθος  παρακολούθησε την κηδεία σε μια γιγαντιαία οθόνη που είχε στηθεί σε ένα πάρκινγκ.

Έγραψε επίσης ότι ο αντιδήμαρχος του Villiers-le-Bel, Djida Djallali-Techtach, έδωσε ομιλία στην τελετή. Ο Djallali-Techtach είχε μια ρίγα στον ώμο του στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων σημείωσε ότι όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία εξακολουθούν να κατηγορούν την Τουρκία αντί του δολοφόνου William Malet και πιστεύουν στην «πολιτική» διάσταση των δολοφονιών.

Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι υποστηρικτές της τρομοκρατική οργάνωσης στο Παρίσι ετοιμάζονταν να κάνουν πορεία στον δρόμο όπου διαπράχθηκαν οι δολοφονίες.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι ένα άτομο στην αντιπροσωπεία που φιλοξενούσε ο Γάλλος Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Ömer Polat, με την κωδική ονομασία Agit Polat, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία δεσμεύτηκαν με την αιτιολογία ότι ήταν μέλος του PKK."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται η τεράστια απήχηση που είχε η αποτρόπαια δολοφονία Κούρδων πολιτών στην Γαλλία και η αφύπνιση γύρω από το  "Κουρδικό ζήτημα".

Το ότι η Τουρκία καταπιέζει τους Κούρδους που διαβιούν στις ΝΑ της επαρχίες εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι Παγκοσμίως γνωστό.

Ακόμη και τώρα επιχειρεί με διάφορα προσχήματα να απαγορεύσει την πολιτική τους εκπροσώπηση στις επικείμενες εκλογές το 2023, διακόπτοντας την κρατική χρηματοδότηση στο  κουρδικό κόμμα HDP, έχοντας φυλακισμένο τον ηγέτη του Ντεμιρτάς και εξετάζοντας ακόμη και την απαγόρευση συμμετοχής του σε αυτές.

Επίσης με διαρκείς αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις ΝΑ της επαρχίες, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον Κουρδικό πληθυσμό που διαβιεί σε αυτές.

Αν αυτό δεν είναι καταπίεση , τότε ποια είναι;

Επίσης  η Τουρκία με συνεχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Βόρειο Ιράκ και Συρία, επιχειρεί να δημιουργήσει Buffer-zone σε σχέση με αυτά τα κράτη, απαγορεύοντας την εδαφική συνέχεια των εδαφών και στις τρείς χώρες που κατοικούνται από Κούρδους, τους οποίους έχει βαφτίσει  όλους ως τρομοκράτες, μολονότι ΗΠΑ-ΕΕ έχουν χαρακτηρίσει το ΡΚΚ μόνο ως τρομοκρατική οργάνωση και όχι τους Σύριους Κούρδους του YPG, οι οποίοι πολέμησαν και πολεμούν στο πλευρό των ΗΠΑ την τρομοκρατική οργάνωση του ISIS, με την οποία ο Ερντογάν διεξήγαγε μέχρι πριν από μερικούς μήνες λαθρεμπόριο καυσίμων,με αντάλλαγμα την προμήθεια οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών.

Παναγιώτης Νάστος

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου