Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

O Νετανιάχου δεν ξεχνά: Ο Ερντογάν με έλεγε Χίτλερ κάθε 6 ώρες – Δεν εγκρίνω ό,τι λέει κι ό,τι κάνει

Συγκρατημένα ικανοποιημένος για την βελτίωση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία εμφανίστηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δείχνοντας ταυτόχρονα ότι δεν ξεχνά ούτε ποιος είναι ούτε τι έλεγε για κείνον ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Συνήθιζε να με λέει Χίτλερ κάθε έξι ώρες» δήλωσε σε podcast με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Μπάρι Βάις. «Δεν εγκρίνω ό,τι λέει και ό,τι κάνει, αλλά είμαι ικανοποιημένος με τη βελτίωση των σχέσεών μας» είπε ο Νετανιάχου ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει εκ νέου τα ηνία του Ισραήλ.

«Σας ομαδοποιουν  με ανθρώπους σαν τον Ερντογάν. Μπορεί να έχω διαβάσει μέχρι και 100 άρθρα που σας συγκαταλέγουν στους αυταρχικούς ηγέτες» παρατήρησε η δημοσιογράφος.

«Ναι, αυτό είναι κάπως παιδικό… Πάντα δίνω όλο τον εαυτό μου στις εκλογές. Ποτέ δεν ήμουν κατά των εκλογών. Κοιτάξτε, ο καλύτερος φίλος του Ερντογάν για χρόνια ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν πολύ στενοί φίλοι. Νομίζω αυτό άλλαξε αφότου ο Ερντογάν φυλάκισε περισσότερους δημοσιογράφους και μετέτρεψε την Τουρκία σε δημοκρατία που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα [σ.σ. της δημοκρατίας]. Οι σχέσεις μας έγιναν καλύτερες, με έλεγε Χίτλερ κάθε 6 ώρες…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα το κάνει μόνο κάθε 12 ώρες;» ρώτησε χαριτολογώντας η δημοσιογράφος.

«Όχι, είχαμε μια φιλική συζήτηση τις προάλλες, και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Νομίζω ότι είναι σημαντικό. Όχι ότι απαραίτητα εγκρίνω όλα όσα κάνει ο Ερντογάν, δεν το κάνω αυτό. Αλλά όπως ο Μπαράκ Ομπάμα είχε καλές σχέσεις με την Τουρκία και ακριβώς όπως ο πρόεδρος Μπάιντεν συναντά τους ηγέτες της Κίνας ή τους ηγέτες άλλων χωρών στην περιοχή μας που δεν είναι ακριβώς… λουξεμβουργιανές δημοκρατίες – αυτό κάνει η εξωτερική πολιτική» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Hellas  Journal


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου