Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Για κοπιάστε και θα δείτε-Νέο οθωμανικό αφήγημα: “Οι Έλληνες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τόσα νησιά στο Αιγαίο”

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι παντού στο Αιγαίο νύχτα- μέρα δια πάσαν τουρκικήν νόσον

Τούρκοι ειδικοί, εμφανίζοντας το κύριο τουρκικό δόγμα που αφορά την επίμονη απαίτηση της “αποστρατικοποιήσεως” των νησιών μας και του συνθήματος, “θα έρθουμε βράδυ”, θεωρούν ως σίγουρο ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να διαφυλάξουν 3000 νησιά, ειδικά τα εκατοντάδες από αυτά που βρίσκονται απέναντι από τουρκικές ακτές.

Πρόκειται για ένα δόγμα που χρονολογείται από το 1915, όταν η Τουρκία εισήλθε στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο με την πλευρά των Γερμανών, έχοντας δεδομένο ως αντάλλαγμα τα νησιά και την Δυτική Θράκη, που είχε απολέσει στους πολέμους του 1912-13.   

Κύριο δόγμα του τουρκικού γενικού επιτελείου η αδυναμία διαφύλαξης τόσων νησιών από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις            

Σύμφωνα Τούρκο ειδικό και ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο:  “Από στρατιωτική και γεωγραφική άποψη, το θέμα είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλό και δεν απαιτεί εξειδίκευση.

Η Ελλάδα έχει πάρα πολλά νησιά και μερικά από αυτά είναι πολύ κοντά στην τουρκική ενδοχώρα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ώστε να υπερασπιστεί τα περισσότερα από αυτά τα νησιά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Έγραφα για πολύ καιρό, αλλά πραγματικά, είναι πιο εύκολο να αποφύγεις μια καμήλα παρά να εξηγήσεις τον πόλεμο σε έναν ανίδεο στρατιωτικά.

Με άλλα λόγια, ελπίζω ότι και το ελληνικό επιτελείο να πιστεύει ότι δεν έχει τη δύναμη να προστατεύσει οποιαδήποτε νησί, το οποίο βρίσκεται σε τεράστια απόσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ είναι δύο βήματα από την τουρκική ενδοχώρα”.

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο  

Πρόκειται για μια θεωρία πάνω στην οποία έχουν “χτίσει” οι Τούρκοι όλα τα στρατιωτικά σχέδια τους, και με αυτά θεωρούν πώς ότι και να γίνει, σε περίπτωση στρατιωτικής συρράξεως με την Ελλάδα, αυτοί θα καταλάβουν ένα με δύο  νησιά, τα οποία θα αποκλείσουν, έχοντας απασχολημένη την ελληνική πλευρά σε ένα εύρος από τον Έβρο έως την Κάρπαθο.

Δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν την τύχη τους οι γείτονες, αφού είναι γνωστό και ισχύει ως δόγμα, πως κάθε πολεμικό σχέδιο παύει να ισχύει μόλις πέσει η πρώτη τουφεκιά και τότε όλα είναι ανοικτά, και αυτό ακριβώς τρέμουν οι " γείτονες" αφού σε πολύ πιθανή ήττα τους, το σημερινό καθεστώς θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος συμπαρασύροντας όλες τις μειονότητες στην χώρα ( Κούρδους, Αρμένιους, κά) .   

Η χυδαία πρόκληση Ερντογάν περί Ελλήνων που " χοροπηδάνε" από τον φόβο λόγω πυραύλου TAYFUN

Μετά την μυστική συνάντηση Ελληνίδας διπλωμάτη και του Τούρκου προεδρικού συμβούλου, ο Ερντογάν μας απείλησε με ξεδιάντροπο τρόπο, επικαλούμενος τον πύραυλο TAYFUN, αναφέροντας επί λέξη ότι η νέα σχεδιαζόμενη εμβέλεια του στα 1000 χλμ. κάνει τους Έλληνες να “χοροπηδούν”.

Δυστυχώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδος θεωρούν ότι ως πάρα  πολύ κακό που οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν έχουν ανοικτούς διαύλους με το τουρκικό καθεστώς, ενώ και η χθεσινή συνάντηση Ελλάδος-Τουρκίας, με γερμανική πρωτοβουλία, δεν κατέληξε όπως ήταν φυσικό πουθενά, δίνοντας την ευκαιρία στον Τούρκο πρόεδρο να μας απειλήσει και πάλι.

Οι Τούρκοι όπως γνωρίζουμε ιστορικά, αυτό που έχουν αποφασίσει να πράξουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα το πράξουν όπως και να έχει.

Το μόνο ζήτημα είναι να ήμαστε εμείς, όσο τον δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι να τους κτυπήσουμε καίρια, ώστε τα επόμενα 30-40 χρόνια να μην ξανασηκώσουν κεφάλι.

Οι στρατιωτικές επιτυχίες τρέφουν το τερατώδες καθεστώς Ερντογάν και τροφοδοτούν την εθνικιστική πολιτική στην γειτονική χώρα σε όλο τον πολιτικό χώρο, ειδικά στους Κεμαλιστές, που προσπαθούν να δείξουν ένα πολιτισμένο πρόσωπο με επικεφαλής τον Ιμάμογλου, έναν ακόμη εξισλαμισμένο Τούρκο πολιτικό.

Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Ναγκόρνο, είναι οι λόγοι που υπάρχει το σημερινό καθεστώς Ερντογάν στην εξουσία, ενώ οι επιτυχίες αυτές "έθρεψαν" τις ωμές και ξεδιάντροπες τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και αυτή είναι η πάσα αλήθεια.

Η μόνη λύση για την χώρα μας, (και αυτό οφείλει να κατανοήσει ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος, διότι υπάρχουν δυστυχώς Έλληνες πολιτικοί που ζουν σε άλλο σύμπαν), είναι όταν οι Τούρκοι διαλέξουν πολεμική σύγκρουση οπουδήποτε, τότε θα πρέπει να κτυπήσουμε με τόση δύναμη, που ακόμη και οι “ φίλοι μας” να εντυπωσιαστούν, κλείνοντας το κεφάλαιο επιθετική Τουρκία για πολλά-πολλά χρόνια.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου