Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Τουρκία: Σουηδός δημοσιογράφος ρωτά τον Καλίν για τα ναρκωτικά και τη μαφία και αυτός θιγμένος ξεκινά το σόου.

Το πρόσωπο του καθεστώτος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φάνηκε για ακόμα μία φορά, και τώρα μέσω του στενού του συνεργάτη, του επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν.

Τι κι αν ο ίδιος ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο και το καθεστώς του ότι έχει μετατρέψει τη χώρα σε παράδεισο ναρκωτικών. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού βγήκε, το αρνήθηκε και η υπόθεση έληξε. Τι κι αν ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, με τα διάσημα βίντεό του, αποκάλυψε και με αποδείξεις ότι στενοί συνεργάτες του Τούρκου προέδρου, ακόμα και ο γιος του τελευταίου πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιαναλί Γιλντιρίμ, εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο κοκαΐνης από τη λατική Αμερική. Τα κυβερνώντα κόμματα αρνήθηκαν οποιαδήποτε έρευνα επί του θέματος, επί τη βάση πως το αίτημα κατατέθηκε από το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP).

Τα γεγονός της υιοθέτησης νέων οδών διακίνησης επιβεβαίωσε και η Δίωξη Ναρκωτικών της Τουρκίας σε έκθεσή της.

Λίγο αργότερα, έκθεση του ΟΗΕ φάνηκε να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τον εξόριστο Τούρκο αρχινονό σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης Ερντογάν στο διεθνές σύστημα διακίνησης κοκαΐνης.

Τώρα ο Ιμπραΐμ Καλίν, βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν Σουηδό δημοσιογράφο, ο οποίος των ρώτησε  αν η Τουρκία έχει καταστεί ή όχι, ένα καταφύγιο για τους διεθνείς εγκληματίες. Όταν άρχισε μάλιστα να τον ρωτά σχετικά με τη μαφία και το εμπόριο ναρκωτικών στην Τουρκία, ο Καλίν έγινε ταύρος εν υαλοπωλείω, κατηγόρησε τον δημοσιογράφο για "ανεντιμότητα" και διέκοψε τη συνέντευξη μην αφήνοντας καμία συνέχεια επί του θέματος, σε περίπτωση που εκτεθεί ο Τούρκο πρόεδρος:

"Τώρα μιλά το ΡΚΚ, ,τώρα μιλά η FETO. Αυτό δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία. Ακούσαμε αυτές τις κατηγορίες πάρα πολλές φορές. Αυτό δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία. Απευθύνεις μετέωρες κατηγορίες, προβάλλοντας τις ως γεγονότα και με βάση αυτές μου κάνεις ερωτήσεις. Και ζητάς να απαντήσω. Αυτές είναι γελοίες ερωτήσεις", λέει ο Καλίν και "κόβει" τη συνέντευξη: "Τέλος πάντων δεν θέλω να το συνεχίσω αυτό", λέει στον δημοσιογράφο και στρεφόμενος στον καμεραμάν του λέει "μπορείς να το σταματήσεις αυτό ;" και σηκώνεται.

Πέτρος Κράνιας

Microsoft Start


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου