Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Ο Όρμπαν ζήτησε τη διάλυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν πρότεινε την κατάργηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο πολιτικός χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή ενδεικτική και ως λύση πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο θα αποτελείται από «εθνικούς βουλευτές».

«Εάν θέλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού, ήρθε η ώρα να διαλύσουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», έγραψε στο Twitter του.

Κατά τη γνώμη του, αυτή η προϋπόθεση θα εγγυηθεί μεγαλύτερο έλεγχο, λογοδοσία και εμπιστοσύνη. 

«Δώστε πίσω τον έλεγχο στα κράτη μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Ο Όρμπαν ζήτησε επίσης να «αποστραγγίξει το βάλτο της διαφθοράς» στην ΕΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα «νήματα» από το σκάνδαλο για την κράτηση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κορυφή.

Η βελγική έκδοση LeSoir, επικαλούμενη έγγραφα από την έρευνα, ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άρχισαν να καταθέτουν.

Ειδικότερα, η Ελληνίδα υπήκοος Εύα Καϊλή, που μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παραδέχτηκε ότι παρέδωσε στον πατέρα της στις Βρυξέλλες χαρτοφύλακα με μετρητά ευρώ, τον οποίο έπρεπε να κρύψει. Παραδέχτηκε επίσης ότι αυτά τα χρήματα ήταν στο διαμέρισμά της.

Νωρίτερα, ο πατέρας του πολιτικού συνελήφθη από την αστυνομία με μεγάλο χρηματικό ποσό σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

Με τη σειρά του, ο πρώην ευρωβουλευτής, Ιταλός πολίτης, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο οργανωτής μεθόδων διαφθοράς, παραδέχτηκε εν μέρει τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο που σχετίζεται με την ανάμειξη του Κατάρ και του Μαρόκου στις υποθέσεις της ΕΕ, υποστηρίζει η εφημερίδα. 

Ο Παντσέρι συνελήφθη στο διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκαν 600.000 ευρώ σε μετρητά.

Τα έγγραφα της έρευνας περιέχουν επίσης τα ονόματα τριών ακόμη ευρωβουλευτών που ενδέχεται να εμπλέκονται σε διαφθορά.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η βελγική αστυνομία και εισαγγελείς πραγματοποίησαν αρκετές συλλήψεις και έρευνες στις Βρυξέλλες, το σπίτι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λόγω της έρευνας για υποψίες διαφθοράς που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ελληνίδα πολιτικό Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της και πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία τους.--

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου