Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθησαν 44 πράκτορες της Μοσάντ

 

 Συνελήφθησαν 44 πράκτορες της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, Μοσάντ, που εργάζονταν με την κάλυψη των «συμβούλων» στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι φέρεται να μετέφεραν πληροφορίες για τους Παλαιστίνιους στο σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς, όπως σημειώνει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο İlkha.

Όπως σημειώνεται τα 44 άτομα που ασκούσαν δραστηριότητες ιδιωτικών ντετέκτιβ  εξαρθρώθηκαν σε κοινή επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – MİT και της αστυνομίας.

Αναφέρεται ότι οι ύποπτοι παρακολουθούσαν Παλαιστίνιους, ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Τουρκία με την καθοδήγηση της MOSSAD, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων ιδιωτικών ντετέκτιβ και μετέφεραν πληροφορίες στο σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς (Ισραήλ).

Αναφέρθηκε ότι μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ο Ισμαήλ Γετίμογλου, ο ιδρυτής της Ένωσης Ιδιωτών Ντετέκτιβ.

Ο Γετίμογλου είναι ο ιδρυτής της «Maviay ιδιωτική εταιρεία Ντεντέκτιβ»/ «Maviay Özel Dedektiflik» και άρχισε να εργάζεται ως ιδιωτικός ντετέκτιβ το 2003 αφού αποσύρθηκε από την 23χρονη δημόσια υπηρεσία του.

Αναφέρθηκε ότι 7 από τους υπόπτους που κρατήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ οι καταθέσεις των άλλων υπόπτων συνεχίζονται.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες σύλληψης 13 υπόπτων φυγόδικων.

Πέρυσι, η MIT συνέλαβε 15 πράκτορες της Μοσάντ που συγκέντρωναν πληροφορίες για Παλαιστίνιους που ζούσαν στην Τουρκία.--

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου