Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία μετά τη συμφωνία με την Αλβανία για τα Bayraktar

 «Να μην επιτρέψουμε σε αναθεωρητικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη περιοχή»

Ξεκάθαρο μήνυμα για τη συμφωνία της Τουρκίας με την Αλβανία, η οποία θα αγοράσει drones Bayraktar έστειλε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στη συνάντηση που είχε σήμερα με την Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Τσάσκα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «πρέπει να εργαστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε σε αναθεωρητικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη περιοχή καθώς πρόκειται για δυνάμεις που δεν έχουν ως απώτερο σκοπό τη συνεργασία αλλά να ασκήσουν επιρροή στην περιοχή».

Η αναφορά του κ. Δένδια, έρχεται μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη για τη Πέμπτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μειονοτικά χωριά της βορείου Ηπείρου, στη Δερβιτσάνη, τη Λιβαδειά και τη Χιμάρα – ειδικά στην τελευταία θα είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού.

Σε ότι αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για ταύτιση απόψεων με την Αλβανίδα ομόλογό του για «επιτάχυνση του διαλόγου στη βάση της υφιστάμενης πολιτικής συμφωνίας επί της αρχής που συνάψαμε πριν από δύο χρόνια ώστε να καταλήξουμε οι δύο πλευρές σε έναν συμβιβασμό που θα μας επιτρέψει να καταθέσουμε συνυποσχετικό στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ενώ κατά την παραμονή του στα Τίρανα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο, καθώς και το Αλβανοαμερικανικό σχολείο «Πρωταγωνιστές», το οποίο λειτουργεί υπό το ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Πηγή: skai.gr

INFOGNOMON  POLITICS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου