Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Πολεμικές απειλές από Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα πάθει νέα Μικρασιατική Καταστροφή»

«Υπάρχει παιχνίδι εναντίον μας που παίζεται μέσω της Ελλάδας»

Νέες πολεμικές απειλές εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP όπου δήλωσε πως «Η Ελλάδα θα πάθει ξανά ότι έπαθε στην Μικρασιατική Καταστροφή».

«Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς», είπε σημειώνοντας στην συνέχεια πως με την άσκηση στην Σμύρνη, η Τουρκία έστειλε το απαραίτητο μήνυμα στους συνομιλητές της Τουρκίας.

Στην συνέχεια δε αναφέρθηκε και στην Ελλάδα την οποία και κατονόμασε λέγοντας πως «γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με τη χώρα μας μέσω της Ελλάδας». Ο Ερντογάν είπε «κακομαθημένη» την Ελλάδα και τόνισε πως έχει «ξαμολυθεί» από άλλους.

«Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα πρόθυμα μας βάζει απέναντί της».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην άσκηση EFES 2022 αλλά και στους εορτασμούς για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στην οποία είπε πως έδωσαν το παρών περισσότεροι από 560.000 άνθρωποι.

«Στείλαμε το μήνυμά μας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο από τη Σμύρνη όπου παρακολουθήσαμε την άσκηση Efes 2022. Γνωρίζουμε καλά τα παιχνίδια που παίζει σε βάρος της Τουρκίας η κακομαθημένη Ελλάδα»

«Βάζουν την Ελλάδα να μας επιτίθεται. Αν δεν αλλάξει μυαλά, όπως και στο παρελθόν, θα υποστεί και τώρα τα ίδια», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες στη Μικρασιατική Καταστροφή και απειλώντας την Ελλάδα ότι «θα το πληρώσει». Κατά τον Τούρκο πρόεδρο, «η Ελλάδα κάνει σόου» αλλά δεν μπορεί να πάει μπροστά «με μια τέτοια νοοτροπία».

«Θα πούμε “ναι” στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μόλις αυτές οι χώρες απαλλαγούν από τους τρομοκράτες του PKK. Αντιμετωπίζουμε το ίδιο θέμα σε κάποιες χώρες της ΕΕ, όπου οι τρομοκράτες του PKK διαδηλώνουν στους δρόμους», συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα.

DEFENCE  NET


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου