Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Βλέπουν 12 ν.μ. οι Τούρκοι – Μιλούν ευθέως για στρατιωτική εισβολή: “Η απόβαση σε Ελληνικά νησιά θα καταστρέψει το σχέδιο ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ ..

«Υπάρχει πρόβλημα ιδιοκτησίας των Δωδεκανήσων» Οι Τούρκοι αναλυτές επιβεβαίωσαν σήμερα πως στόχος δεν αποτελεί μόνο η Ελλάδα αλλά και οι ΗΠΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αν γίνει απόβαση σε ελληνικά νησιά, θα χαλάσουν τα αμερικανικά σχέδια”.

Τώρα ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο Ελλάδας-ΗΠΑ δεν αποκαλύπτουν οι Τούρκοι. Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να εννοούν την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Συσχετίζουν μια “απόβαση σε ελληνικά νησιά” με τις ΗΠΑ και μιλούν για “αμερικανικό σχέδιο”.

Το σενάριο αυτό δεν αποκλείεται καθώς αν επέλθει οριστική ρήξη με Άγκυρα στο ΝΑΤΟ ή στην Συρία, θα είναι το επόμενο βήμα. Εξάλλου χτες, τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για αναμέτρηση Ευρασίας-Τουρκίας στο Αιγαίο.

Τούρκος πολιτικός αναλυτής μίλησε ευθέως για στρατιωτική εισβολή σε ελληνικά νησιά σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία, είναι η ανάλυση του Χακάν Μπαϊράκτσι, σε ενημερωτική εκπομπή του CNN Turk για τα ελληνοτουρκικά, ο οποίος -μπροστά στον χάρτη της Ελλάδας- πρότεινε να καταλάβει η Τουρκία «μερικά ελληνικά νησιά» προκειμένου «να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ» όπως δήλωσε.

“Η Ελλάδα πολιτεία των ΗΠΑ – Αμερικανικό σχέδιο”

«Ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ», είπε ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι στο CNN Turk.

Την συζήτηση ξεκίνησε ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet  Αχμέτ Χακάν, αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ο διευθυντής της Hurriyet μάλιστα, δήλωσε ενοχλημένος για την αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την χώρα μας «νέα πολιτεία των ΗΠΑ».

«Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας.

Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε “ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν».

“Ας πάρουμε νησιά να καταρρεύσει η πολιτική Ελλάδας-ΗΠΑ”

Ο αναλυτής τότε είπε:

«Δεν έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως “εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα”, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ.

Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως “δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά”» δήλωσε προκλητικά ο Μπαϊράκτσι, παρουσιάζοντας με το χέρι του στον χάρτη, τα ελληνικά νησιά.

 «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ιδιοκτησίας των Δωδεκανήσων»

Παράλληλα, ο Εράι Γκιουτσλουέρ, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Altınbas της Κωνσταντινούπολης και στρατιωτικός αναλυτής, για μία ακόμη φορά ερμήνευσε το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμφωνίες, σύμφωνα με την λογιστική της Άγκυρας.

Μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου Haber Global, ο Γκιουτσλουέρ δήλωσε προκλητικά πως τα Δωδεκάνησα αφού είχαν «δοθεί προσωρινά» στην Ιταλία, αγνοώντας προφανώς τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 με την οποία η Άγκυρα παραιτήθηκε από κάθε δικαίωμα επί των νησιών, θα πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία.

Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Τα Δωδεκάνησα δόθηκαν προσωρινά στην Ιταλία, προσωρινά. Το 1947 τα νησιά τα οποία αποκαλούνται Δωδεκάνησα αφαιρούνται από την Ιταλία και δίνονται στην Ελλάδα..

Δηλαδή νησιά τα οποία είχαν παραχωρηθεί προσωρινά και έπρεπε να επιστρέψουν σε εμάς, δόθηκαν στην Ελλάδα. Δηλαδή υπάρχει ήδη θέμα κυριαρχίας» απαντώντας σε ερώτηση του Haber Global.

WAR  NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου