Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

«Οι Αμερικανοί πέτυχαν αυτό που ήθελαν με την Ουκρανία- δεν επιθυμούν συνέχεια της σύγκρουσης»

Ο βουλευτής της γερμανικής Bundestag, Πέτρ Μπυστρόν, (σημ. του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία) έγραψε σε άρθρο του για το iDNES.cz ότι οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ για την Ουκρανία και τα δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο υποδηλώνουν αλλαγή στη θέση της Ουάσιγκτον για τη χώρα αυτή.

Ο Γερμανός βουλευτής είπε ότι οι θέσεις του Κίσινγκερ έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη γνώμη των δυτικοευρωπαίων πολιτικών που αντιτίθενται στην ειρηνική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.

 «Ωστόσο, ο Κίσινγκερ μετέφερε μόνο την αλλαγή στην αφήγηση της σύγκρουσης στο ευρωπαϊκό έδαφος», γράφει ο Μπυστρόν.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η αλλαγή θέσης για την Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε με ένα άρθρο στους New York Times, το οποίο έλεγε ότι μια ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία δεν είναι προς το συμφέρον της Ουάσιγκτον. 

Ωστόσο, επεσήμανε ο Μπυστρόν,  ότι τον Μάρτιο η εφημερίδα διακήρυττε ότι «η Ουκρανία πρέπει να απελευθερωθεί, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χρειάζεται». Κατά τη γνώμη του, μια τέτοια «στροφή 180 μοιρών» δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη πετύχει αυτό που ήθελαν και ως εκ τούτου δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, τα τελευταία 30 χρόνια, η Ουάσιγκτον έχει ήδη επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της στο μέγιστο, μετακινώντας τα σύνορά της από το κέντρο της Ευρώπης στον Δνείπερο. Ωστόσο, πιστεύει, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν πλέον να επέμβουν στην κατάσταση στην Ουκρανία, αφού το έδαφός της «είναι στη σφαίρα επιρροής μιας άλλης παγκόσμιας δύναμης».

Ο Χένρι Κίσινγκερ, μιλώντας στις 24 Μαΐου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός , είπε ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να επιτύχουν μια στρατιωτική ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία και το Κίεβο πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου