Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Μπαχτσελί: «Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο δεν πρέπει να σταματήσουν να εμφανίζονται μπροστά μας»

«Όποιος καβαλάει το άλογο πέφτει πολύ γρήγορα» Ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι, επισκεπτόμενος τα νησιά, προκαλεί να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί, ο οποίος εξαπέλυσε απειλές, επιθυμία της Τουρκίας είναι «το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα γαλήνης. Αν συμβεί το αντίθετο, μόνο ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα υποστούν το κόστος των υπολογισμών τους».

«Να ξέρει ο Μητσοτάκης ότι όποιος καβαλάει το άλογο, πέφτει πολύ γρήγορα και ότι στα βουνά που εμπιστεύεται χιονίζει. Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο, δεν πρέπει να σταματήσουν να εμφανίζονται μπροστά μας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ένοχη. Τα πρόσωπα και οι καρδιές των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία» πρόσθεσε.

Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Σημειώνεται πως, νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μπαράζ παραβιάσεων πάνω από ελληνικά νησιά, διαμηνύοντας πως αυτή η ρητορική δεν μπορεί να μας οδηγήσει πουθενά, και εξέφρασε την ελπίδα η προκλητική ρητορική να μην εκφραστεί στο πεδίο.

«Η κυβέρνηση θα εγείρει την τουρκική προκλητικότητα στα διεθνή φόρα και η στήριξη ήρθε χωρίς αστερίσκους από τους εταίρους μας. Εύχομαι και ελπίζω και ενθαρρύνω ανοικτά την Τουρκία αυτή η ρητορική να μην εκφραστεί στο πεδίο. Είμαστε μακριά από την ένταση του καλοκαιριού του 2020 και χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους. Δεν χρειάζονται πρόσθετες εστίες αναταραχής εντός της συμμαχίας» είπε, μεταξύ άλλων.

DEFENCE  NET


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου