Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Οι επίλεκτες δυνάμεις “Τίγρεις” εναντίον Τούρκων- Μ. Άσαντ προς Τουρκία: “Θα έχετε πολλούς νεκρούς” -Ο συριακός Στρατός συνδράμει τους Κούρδους!

Σαφέστατη προειδοποίηση προς την Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, απειλώντας με επανάληψη των γεγονότων του 2020 όταν ο συριακός Στρατός άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικών δυνάμεων με συνέπεια η Άγκυρα να έχει σοβαρές απώλειες.

Οι Τούρκοι είχαν τότε γύρω στους 50 νεκρούς.

Ο Άσαντ μίλησε ευθέως για “στρατιωτική αντιπαράθεση” Συρίας-Τουρκίας αλλά βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από την στάση της Ρωσίας.

Πάντως, υπάρχουν ισχυρές μετακινήσεις συριακών και ιρανικών δυνάμεων. Ο συριακός Στρατός αναπτύσσεται στις περιοχές που θέλουν να εισβάλλουν οι Τούρκοι γεγονός που φέρνει ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο συμπλοκής…

Η σκληρή στάση του προέδρου Άσαντ δείχνει ότι ο τουρκικός στρατός μπορεί να βρεθεί σε αντιπαράθεση όχι μόνο με τους SDF, αλλά και με τον SAA, εάν η Άγκυρα ξεκινήσει μια νέα εισβολή στη Συρία.

Mπασάρ Άσσαντ: Oι Τούρκοι θα πάθουν ότι και το 2020!

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο RT ότι η χώρα του θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε νέα εισβολή από την Τουρκία.

Στη συνέντευξη που έδωσε χτες στις 9 Ιουνίου, ο Άσαντ είπε ότι “οποιαδήποτε νέα τουρκική εισβολή θα αντιμετωπιστεί με «επίσημη» και «λαϊκή» αντίσταση.

Ο Σύρος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) θα μπορούσε να αναλάβει άμεση δράση κατά του τουρκικού στρατού.

Είπε σχετικά:

“Όσον αφορά την δημιουργία νέου Συντάγματος, πώς θα έχουμε ενδοσυριακό διάλογο όταν το ένα μέρος είναι Συρία και το άλλο με την Τουρκία; Το δεύτερο μέρος διορίζεται από την Τουρκία.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Γι αυτό η κατάσταση δεν προχωράει και δεν πετυχαίνουμε τίποτα, επειδή το πρώτο μέρος εκφράζει τις προσδοκίες του συριακού λαού και το άλλο μέρος τις επιδιώξεις της τουρκικής κυβέρνησης.

Αν υπάρξει νέα εισβολή από την Τουρκία, θα υπάρξει αντίσταση. Στις περιοχές που θα αναπτυχθούν και αν οι συνθήκες επιτρέψουν άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση, δεν θα διστάσουμε.

«Πριν από δυόμισι χρόνια, σημειώθηκε μια σύγκρουση μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού και ο SAA (συριακός Στρατός) μπόρεσε να καταστρέψει ορισμένους τουρκικούς στόχους που εισήλθαν στο συριακό έδαφος.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα αν η κατάσταση διαμορφωθεί σύμφωνα με ό,τι επιτρέπουν οι στρατιωτικές δυνατότητες», είπε ο Άσαντ  αναφερόμενος στη μάχη της ευρύτερης Ιντλίμπ το 2020.

Η Ιντλίμπ σαν κατεχόμενο έδαφος υπάγεται στον συριακό Στρατό και στα πολιτικά σχέδια για απελευθέρωση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό, οποιαδήποτε γη κατεχόμενη από τους Τούρκους ή από τρομοκράτες, θα απελευθερωθεί κάποια στιγμή” κατέληξε ο Άσαντ.

Οι δηλώσεις του Σύρου προέδρου δεν αποτελούν έκπληξη. Ο  SAA έχει αναπτύξει ενισχύσεις σε περιοχές που ελέγχονται από τις συροκουρδικές δυνάμεις SDF εδώ και μερικές εβδομάδες.

Mεταφέρονται ισχυρές δυνάμεις του Συριακού Στρατού 

Ο συριακός Στρατός ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις με βαρύ οπλισμό στις πόλεις Tell Rifaat και Manbij στην ύπαιθρο του βόρειου Χαλεπίου καθώς και στην πόλη al-Qamishli στη βόρεια ύπαιθρο της al-Hasakah.

Οι Κούρδοι αναφέρουν πως δυνάμεις του συριακού Στρατού έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές Ain Issa, Tel Rifat, Ain al Arab (Kobani) και Manbij. Εκεί δηλαδή που θέλει να επιχειρήσει η Τουρκία.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως η Ρωσία έχει αναπτύξει επιπρόσθετες δυνάμεις στο Qamishli. Κουρδικές πηγές ανέφεραν πως μεταξύ άλλων έχουν μεταφερθεί τέσσερα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir S1 και δύο βαλλιστικά συστήματα Iskander στις περιοχές Tall Tamr και Qamishli. Μαζί με μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα.

Παράλληλα, η ρωσική Αεροπορία περιπολεί στις γραμμές επαφής μεταξύ Qamishli και Malikiyah, στο πλαίσιο συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ του Συριακού και Ρωσικού Στρατού.

Οι ρωσικές σημαίες έχουν υψωθεί πάνω από πολλά φυλάκια και συριακά στρατιωτικά εμπόδια στην περιοχές Tel Rifat στο Χαλέπι. Από τον φόβο τουρκικών επιδρομών…

Ενισχύσεις και στην Ιντλίμπ – Και οι επίλεκτοι “Τίγρεις”

Ταυτόχρονα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός αυξάνει τον αριθμό των μονάδων και στα νότια σύνορα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί στην περιοχή της πόλης Χάμα, στρατιωτικές φάλαγγες και λεωφορεία με μαχητές και στρατιωτικό εξοπλισμό του συριακού Στρατού κινούνταν προς την κατεύθυνση του Khan Sheikhun, στην Ιντλίμπ.

Επιπλέον, μεταξύ των δυνάμεων που μετακινήθηκαν στα νοτιοανατολικά σύνορα της επαρχίας Ιντλίμπ, υπάρχουν αποσπάσματα της 25ης Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων «Τίγρεις», καθώς και τμήματα του 5ου Συντάγματος Εφόδου.

Στην περιοχή πετά η Αεροπορία της Συρίας. Όπως θα δείτε και σε βίντεο, περιπολούσαν δύο μαχητικά MiG-21 πάνω από τις επίλεκτες δυνάμεις “Τίγρεις” του συριακού Στρατού.

Παράλληλα, ιρανικές πολιτοφυλακές φτάνουν στα περίχωρα της Χομς για να δημιουργήσουν σημεία ασφαλείας στην περιοχή.

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

WAR  NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου