Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Κάθε Ευρωπαίος πολίτης μπορεί και πρέπει να τιμωρήσει την Τουρκία

Η αναθεωρητική Τουρκία καθημερινά πλέον απειλεί την Ελλάδα με επεκτατικό πόλεμο.

Η αναθεωρητική Τουρκία καθημερινά πλέον απειλεί την Ελλάδα με επεκτατικό πόλεμο.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της καθημερινά διαγκωνίζονται ποιος θα κάνει τις πιο ανιστόρητες και εχθρικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. 

Σε ανάλυση ισραηλινού think-tank προ ολίγων ημερών συζητούν τις λεπτές ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει το Ισραήλ για να μην χαλάσει τις σχέσεις του με Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία, σε περίπτωση σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. 

Στην Γαλλία ο Μακρόν έχει εκλογές, και ο Μπόρις τρέχει με την Ουκρανία. 

Η Γερμανία δεν έχει καμία στρατιωτική ισχύ καθώς εξαρτώνταν ολοκληρωτικά από τις ΗΠΑ για την άμυνα της ως πριν λίγους μήνες. 

Μην περιμένετε κανέναν αλλοδαπό να έρθει να πολεμήσει σε δικό μας πόλεμο (αν γίνει). 

Μόνοι μας πρέπει να ρίξουμε το Θηρίο στα γόνατα. Με ό,τι έχει ο καθένας. 
Και ας υπερασπιζόμαστε μόνοι και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης εκτός από τα Ελληνικά, που άλλωστε είναι τα ίδια.

Για αρχή χαμηλώστε ή κλείστε τα ευλογημένα τα κλιματιστικά (αν δεν έχετε λόγους υγείας) καθώς καθημερινά εισάγουμε από την Τουρκία το 10%-15% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουμε. 

Καθώς εισάγουμε τεράστιο ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούμε και άλλο 30% παράγεται με εισαγόμενο φυσικό αέριο του οποίου το κόστος έχει εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες, η μόνη άμυνα που έχουμε ως χώρα είναι να μειώσουμε την κατανάλωση.

Εκτός αν σκοπεύουμε να φτιάξουμε σταθμό παραγωγής από πυρηνικά σε 2-3 χρόνια αντί για 10 (που θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα), δεν υπάρχει άλλος άμεσος τρόπος για να προστατεύσουμε το εμπορικό ισοζύγιο μας από την αιμορραγία που προκάλεσαν οι αυξήσεις στα καύσιμα από την οικονομία.

Φυσικά, οι απολίτιστοι αναμεταξύ μας λένε “Ας το κάνει κάποιος άλλος! Εγώ θα το βάζω στο τέρμα και δεν με νοιάζει!” ΔΕΝ απευθύνομαι σε εκείνους. Ας κάνουν ό,τι κρίνουν εκείνοι. 

Ούτως ή άλλως πάντα υπάρχει η λεγόμενη 5η Φάλαγγα σε ό,τι αφορά τα εθνικά συμφέροντα.

Όλοι οι υπόλοιποι, οι φυσιολογικοί Έλληνες, πρέπει να βοηθηθούν για να καταλάβουν ότι εκτός από το κόστος στο πορτοφόλι τους, όταν χρησιμοποιούν έστω και μια σταγόνα παραπάνω εισαγόμενο καύσιμο από όσο είναι απαραίτητο στην παρούσα συγκυρία βλάπτεται η χώρα μας.

Δεν μπορεί ούτε πρέπει το κράτος να σου πει πόσες ώρες θα ανοίγεις το κλιματιστικό σου και σε ποια θερμοκρασία, αν το βράδυ θα ανοίγεις το παράθυρο ή το κλιματιστικό, και αν θα πηγαίνεις άσκοπες βόλτες με το αυτοκίνητό σου. Δεν έχει καμιά τέτοια δουλειά το κράτος.

Μόνος του ο καθένας πρέπει να αποφασίσει πού και πώς θα εξοικονομίσει τα πανάκριβα εισαγόμενα καύσιμα και την τουρκική ηλεκτρική ενέργεια που χρηματοδοτεί τις απειλές της γείτονος για πόλεμο.

Πόλεμος σημαίνει ότι απειλούν να σκοτώσουν Έλληνες πολίτες (ξαναείπα κανείς ξένος δεν θα έρθει να πολεμήσει αντί ημών) και εμείς αφήνοντας ανοιχτά τα φώτα άσκοπα χρηματοδοτούμε αυτή την επιθετικότητα.

Και στα ευλογημένα τα δημόσια κτίρια ας κλείνει το κλιματιστικό ο τελευταίος που φεύγει στις 14:00 το μεσημέρι, αντί να το παρατάνε ανοιχτό 24/7 (ΚΑΙ τα σαββατοκύριακα) μη τυχόν και ζεσταθούν το πρωί της Δευτέρας όταν έρθουν στις 8:00 για δουλειά. Όσοι έρχονται. Κάθε υπουργείο μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει καθημερινούς ελέγχους και πειθαρχικές διαδικασίες για το θέμα σπατάλης ενέργειας στα δημόσια κτίρια.

Είναι θέμα εθνικής σημασίας, και αν μπορούμε μειώνοντας την ένταση στους 28 βαθμούς κελσίου όσο δουλεύει η υπηρεσία, και σβήνοντας τα κλιματιστικά στα δημόσια κτίρια μετά τις ώρες παρουσίας υπαλλήλων σε αυτά, να εξοικονομίσουμε τα 600 MW που εισάγουμε από την Τουρκία σε σταθερή βάση. Είναι καλό και για τη χώρα και για την οικονομία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνει ένας πολίτης οικονομία και ταυτόχρονα να βοηθήσει να ισορροπήσει το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών. Πχ να αγοράζει Ελληνικά προϊόντα γενικώς, αλλά αυτό δεν μπορεί να το πει επίσημα το Ελληνικό κράτος διότι αντιτίθεται σε ευρωπαϊκή νομοθεσία, άσχετο αν στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι περισσότεροι προτιμούν τα εγχώρια προϊόντα αυτονόητα γιατί κρατάνε τις δουλειές στη χώρα και προστατεύουν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

Επίσης καλό θα ήταν να αρχίσουν να εξετάζονται σοβαρά σενάρια κλεισίματος των ανατολικών χερσαίων συνόρων. Δεν μπορεί να σε απειλεί μια γειτονική χώρα με πόλεμο και να περνάνε τα φορτηγά της γεμάτα προϊόντα προς την ΕΕ σαν να μη τρέχει τίποτα. 

Καλό θα ήταν να γίνουν και διαβήματα στην ΕΕ για την αναστολή του ειδικού εμπορικού καθεστώτος της ΕΕ με την Τουρκία, ώσπου να σταματήσουν τελείως οι παραβιάσεις της Ελληνικής επικράτειας και η ρητορική μίσους απέναντι στη χώρα μας, ως μέτρο πίεσης. 

Ίσως θα έπρεπε και να απαγορευτούν τα εμβάσματα προς και από την Τουρκία ως αντίδραση στις χυδαίες απειλές από σύσσωμη την Τουρκική κυβέρνηση 

Διαφορετικά θα είναι σαν οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας να υποστηρίζουν το μπούλινγκ που μας κάνει η γείτονας και να το χρηματοδοτούν κιόλας.

Κοντός ψαλμός. Τίποτα δεν πονάει την Τουρκία παραπάνω από την τσέπη της, στην παρούσα. Οτιδήποτε άλλο είναι σχεδόν άχρηστο. Ας λειτουργήσουμε μια φορά με εθνική ομοψυχία.

Ας ανοίγουμε και κανένα παράθυρο τη νύχτα και ας βάλουμε σίτες για τα κουνούπια αν μας ενοχλούν. Μην ανάβουμε κλιματιστικά με 26-27 βαθμούς θερμοκρασία έξω τη νύχτα. 

Α, και κάτι άλλο. Μη περιμένετε να μας επιτεθεί KAI στρατιωτικά η Τουρκία για να ξεκινήσετε να κάνετε ό,τι είναι να κάνετε.

Τότε θα είναι πια πολύ αργά…

Του Άγη Βερούτη

INFOGNOMON POLITICS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου