Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Η Ρωσία καλεί την Τουρκία να «ακυρώσει τα σχέδια εισβολής στη Συρία»

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, δήλωσε ότι η Ρωσία προσπάθησε να πείσει την Τουρκία να ακυρώσει τα σχέδιά της για στρατιωτική εισβολή στη Συρία, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε χθες στο Καζακστάν.

Σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, σημειώνει η  ο Λαβρέντιεφ είπε: «Προσπαθήσαμε να πείσουμε την Τουρκία να επιλύσει τα προβλήματά της με τη Συρία με ειρηνικά μέσα, γιατί αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης».


Ο Λαβρέντιεφ δήλωσε ότι μια νέα στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία στη βόρεια Συρία θα μπορούσε να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή και να την αποσταθεροποιήσει, επομένως η Ρωσία δεν θεωρεί την επιχείρηση λογική. Παρόμοια δήλωση έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει μια διασυνοριακή στρατιωτική επιχείρηση για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης βάθους 30 χιλιομέτρων εντός της Συρίας, που θα εκτείνεται σε όλο το μήκος των συνόρων, αλλά δεν έδωσε ημερομηνία.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι μετά τη διασυνοριακή επιχείρηση που πραγματοποίησε το 2019, οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους να αποσύρουν το YPG, που κυριαρχεί στην περιοχή, 30 χλμ. πέρα ​​από τα σύνορα, επομένως θα πρέπει να ξεκινήσει επιχείρηση.

Independent Türkçe-

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου