Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Οι τρεις ταυτότητες και οι δύο υπο-ταυτότητες της «Δύσης»!!

Παράνοια είναι να επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη και να αναμένεις διαφορετικά αποτελέσματα…

Η ΔΥΣΗ έχει τρεις ταυτότητες και δύο, τουλάχιστον, υπο-ταυτότητες, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Μάζη. Είναι οι ακόλουθες:

1) ΗΠΑ – ΑΓΓΛΙΑ (ειδική σχέση)

2) ΝΑΤΟ

3) ΕΕ η οποία έχει 2 (τουλάχιστον) υπο-ταυτότητες: α) τους μεν…. και β) τους δεΝ !! (δεν χρειάζεται να πούμε που βρίσκεται η Ελλάδα μας όλα αυτά τα χρόνια)

Να τα υπενθυμίσουμε όλα αυτά στους κυρίους ΕΔΩ (όχι όλους) οι οποίοι μας πιπιλίζουν συνεχώς το μυαλό με το σύνθημα ότι παραμένουμε «στη Δύση»!! Κατά πρώτον θα πρέπει να ειπωθεί ότι αυτές οι απόψεις είναι δικές τους και ότι δεν εκφράζουν ολόκληρη την κοινωνία. Κατά δεύτερον να μας εξηγήσουν τί είδους επαναχάραξη της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας είναι αυτή (όπως μας λένε) την στιγμή που συμβαίνει μόνο στους άλλους και όχι σε εμάς. Εμείς κύριοι ποιους λόγους έχουμε να δηλώσουμε με τέτοια σπουδή ότι παραμένουμε «στη Δύση»; Είδαμε πουθενά προκοπή; Για τους Ορθόδοξους Έλληνες μιλάω, δεν μιλάω για τους κηφήνες.

Να καταλάβουνε οι κύριοι αυτοί που για έναν περίεργο λόγο αποκόπτουν από την ιστορία μας το Βυζάντιο, την Ρωμηοσύνη, ότι οι γνώσεις τους δεν επαρκούν. Οι καλύτεροι γεωπολιτικοί χάρτες είναι αυτοί που έρχονται σε αρμονία με τους χάρτες της ψυχής των λαών. Όταν επιβάλλεται στους λαούς να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι διότι έτσι συμφέρει τις ευρύτερες συμμαχίες των μεγάλων, τότε καταλήγουμε σε τραγωδίες όπως της Ουκρανίας.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου