Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Αποκαλυπτήρια για το Μνημείο Θρακικού Ελληνισμού στην Αλεξανδρούπολη ( Φωτο )

Η Ε.Α.Α.Σ. εκπροσωπούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της Άνχη (ΑΣ) ε.α Χρήστο Χρηστίδη, παραστάθηκε στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 στην Αλεξανδρούπολη.

   Η Ένωση είχε σημαντική συμβολή στην ανέγερση του μνημείου πρωτοστατούντος του Προέδρου , του Παραρτήματος Αλεξανδρουπόλεως Αντγου ε.α Πρόδρομου Φωτακίδη τον οποίο συγχαίρει για την πρωτοβουλία και τις ενέργειές του. 

Παρατίθεται ο χαιρετισμός του Διευθύνοντος Συμβούλου: 

-Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπούλεως κ. Άνθιμε

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές 

Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχα

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Στρατηγέ Δκτη της 1η Στρατιάς και Συνάδελφοι Αξκοι των ΕΔ και των ΣΑ

 Αξιότιμοι κ. κ. Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 

 Αξιότιμοι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Φορέων Έβρου

Κυρίες και κύριοι

Παρίσταμαι στη σημερινή εκδήλωση τιμής και μνήμης , ως εκπρόσωπος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού μεταφέροντας τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια για την ανέγερση του μνημείου του Πάσχα των Θρακών, τόσο του Προέδρου, όσο, και των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας.

Η Ένωση μας που ιδρύθηκε το 1938, αριθμώντας δεκάδες χιλιάδες μέλη , αποτελεί μία εκ των παλαιοτέρων στην Ελλάδα αφού σήμερα συμπληρώνει 84 χρόνια ζωής, και διατηρεί δύο ιδιαίτερα ενεργά Παραρτήματα στο Νομό Έβρου με έδρες, την Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο.

Αποστολή μας , μεταξύ άλλων, η εξύψωση του Εθνικού φρονήματος των μελών μας αλλά και των οικογενειών τους η οποία πηγάζει από τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και επιτάσσει την σημερινή εδώ παρουσία μας.

Οι Έλληνες ανέκαθεν αποδίδαμε ιδιαίτερες τιμές στους νεκρούς μας και σήμερα με το μνημείο αυτό το αναδεικνύουμε και το υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά.

Απόγονος κι εγώ των καταδιωχθέντων προγόνων μου, εννέα αδέλφια οι παππούδες και οι προπάπποι μου ήρθαν από την Ανατολική Θράκη, και σκορπιστήκαμε σε όλη την Ελλάδα.

Η γενιά μας όμως δεν έσβησε.

Έζησε και θα ζήσει γιατί αυτή είναι η διαχρονική αποστολή του Έλληνα όπου κι αν βρεθεί όσο κι αν διωχθεί.

Είναι εντυπωσιακό μια φυλή, ένα Έθνος, να έχει υποστεί τόσες γενοκτονίες και όμως να μη σβήνει, να μη χάνεται.

Είναι εντυπωσιακό μια τόσο τραγική στιγμή της ιστορίας μας να παραμένει ελάχιστα γνωστή και όπως και άλλες να μη διδάσκεται στα σχολεία μας.

Η Θράκη μας, προπύργιο του Ελληνισμού και αέναος Ακρίτας θα σηκώνει πάντα το ανάστημά της σε κάθε επιβουλέα, θα αποκρούει κάθε απειλή γιατί το αίμα των προγόνων μας προστάζει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!

Κι αν το Πάσχα των Θρακών, μας προκαλεί συγκίνηση και θλίψη, μας προξενεί επίσης και τη νοσταλγία να κοιτάμε εκεί πέρα, μακριά προς την Ανατολή και να αναπολούμε…… τις πατρίδες που τα χώματά τους ακόμη προσκαλούν!!

Σήμερα, εδώ, τιμώ τη μνήμη των προγόνων μας κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ ευχόμενος η θλιβερή αυτή επέτειος να γίνει γνωστή αλλά και σεβαστή στον απανταχού Ελληνισμό.

Κλείνω το σύντομο χαιρετισμό μου ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Αντγο ε.α κ. Πρόδρομο Φωτακίδη και Πρόεδρο του Παραρτήματος της Ενώσεως μας στην Αλεξανδρούπολη που από την αρχή αγκάλιασε την όλη προσπάθεια ανέγερσης του Μνημείου της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και συνέβαλλε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του.

Αιωνία τους η μνήμη

Σας ευχαριστώ


 

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου