Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Πυραυλική επίθεση σε αμερικανική βάση στο δυτικό Ιράκ

Η βάση Άιν αλ Άσαντ

Πηγές ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν, την Τετάρτη, ότι η βάση Άιν αλ Άσαντ στην επαρχία Ανμπάρ, στα δυτικά της χώρας, χτυπήθηκε με έναν αριθμό πυραύλων, δύο ημέρες πριν από την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι 10 πύραυλοι έπεσαν στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ στο Ιράκ, που φιλοξενεί δυνάμεις των ΗΠΑ και εξοπλισμό από τον Διεθνή Συνασπισμό .

Διευκρίνισαν ότι οι βλήματα των πυραύλων στη βάση του Άιν αλ Άσαντ δεν προκάλεσαν απώλειες

Μια πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι οι πύραυλοι που στόχευσαν τη βάση Άιν αλ Άσαντ εκτοξεύτηκαν από την Αλ Μπαγιαντέρ, μια γεωργική περιοχή που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Χιτ και αλ Μπαγκντάντι.

Στην ιρακινή αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ  βρίσκονται περισσότεροι από 2000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Ήταν η πρώτη επίθεση από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχαν στόχους πολιτοφυλακών που ευθυγραμμίστηκαν με το Ιράν κατά μήκος των συνόρων Ιράκ-Συρίας την περασμένη εβδομάδα.

Το χτύπημα των ΗΠΑ ήρθε ως απάντηση σε μια σειρά από επιθέσεις πυραύλων που στοχεύουν τα αμερικανικά συμφέροντα και έγινε μάρτυρας της δολοφονίας ενός εργολάβου από τις Φιλιππίνες που εργάζεται για τον συνασπισμό έξω από ένα αεροδρόμιο στην πόλη Ερμπίλ, στο βόρειο Ιράκ.

Μετά από αυτήν την επίθεση, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η απεργία ήταν μια «αναλογική στρατιωτική απόκριση» που έγινε μετά από διαβούλευση με  τους εταίρους του Συνασπισμού.

The Hellenic Information Team





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου