Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Η Ελλάδα τιμά την Αϊτή ως πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Επανάσταση του 1821


Αναμένεται και επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Aϊτή μέχρι το Φθινόπωρο Πληθώρα δράσεων αναμένεται να υλοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να τιμήσει την Αϊτή ως πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν μέσω ανάρτησης του Νίκου Δένδια στα κοινωνικά δίκτυα, σε συνέχεια της πρότασης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε στην επιστολή του δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου  Παπαδόπουλου και στην πρότασή του να τιμηθεί η Αϊτή.

«Στόχος να τονιστεί η σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην επίσημη αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 από τη Δημοκρατία της Αϊτής και την έμπρακτη συμπαράστασή της» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών στην ανάρτησή του, ανακοινώνοντας πως ανάμεσα στις πρωτοβουλίες συγκαταλέγεται και η επίσκεψή του στην Aϊτή μέχρι το φθινόπωρο, εφόσον βεβαίως το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

«Επιδίωξη του υπουργείου Εξωτερικών είναι ο συντονισμός με την Επιτροπή ‘Ελλάδα 2021’ και άλλους φορείς, όπως ο Δήμος Καλαβρύτων, προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η προστιθέμενη αξία των δράσεων σχετικά με την Αϊτή» πρόσθεσε.

Ταυτοχρόνως, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως προωθείται η ελληνική πρωτοβουλία στον ΟΗΕ για την ενίσχυση των δράσεων και την παροχή χρηματοδότησης με σκοπό την καταπολέμηση των σύγχρονων μορφών δουλείας, που πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας για την Αϊτή.

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου