Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Τουρκία: Σάλος από το Μεγάλο Κουρδιστάν σε γραμματόσημο του Πάπα

Σε μεγάλο σκάνδαλο αποδείχθηκε η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ. Η Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ, σε γραμματόσημο που έκοψε προς τιμήν του  παρουσιάζει ως Κουρδιστάν να ενσωματώνει τα εδάφη της κουρδικής περιοχής του Ιράκ και της ανατολικής Τουρκίας, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Τον καλωσόρισαν με ύμνους

Μετά τις επαφές του στη Βαγδάτη, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος συναντήθηκε με τον ηγέτη των Ιρακινών Σιιτών, τον Μεγάλο Αγιατολάχ Αλί Σιστάνι, στο Νατζάφ το Σάββατο, πήγε την Κυριακή στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν την Ερμπίλ.

Εκεί, υποδέχθηκαν  και καλωσόρισαν τον Πάπα ο πρόεδρος του Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζάνι, ο πρωθυπουργός Μασρούρ Μπαρζάνι και θρησκευτικοί εκπρόσωποι στο διεθνές αεροδρόμιο του Ερμπίλ.

Τα παιδιά φορούσαν τοπικές ενδυμασίες στην τελετή υποδοχής του φέροντας κλάδους ελαίας, πράσινα φύλλα και λουλούδια καθώς έψαλλαν ύμνους.

Εκτύπωσαν αναμνηστικά γραμματόσημ

Το Μεγάλο Κουρδιστάν όπως παρουσιάζεται από την τουρκική εφημερίδα

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών της Κουρδικής Περιφέρειας εκτύπωσε 6 αναμνηστικά γραμματόσημα για τον εορτασμό της επίσκεψης. 

Η οικογένεια Μπαρζάνι προώθησε επίσης προσωπικά τα γραμματόσημα στον Πάπα Φραγκίσκο. 

Ωστόσο, από έγινε γνωστό, η φιγούρα του Πάπα Φραγκίσκου στα γραμματόσημα είχαν φόντο το Κουρδιστάν που περιλάμβανε πολλές ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκία, είχε, δηλαδή,  το λεγόμενο «Μεγάλο Κουρδιστάν» [ ‘Büyük Kürdistan’]. Το Ερμπίλ με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας έκανε προπαγάνδα, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου