Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Τουρκική πρόκληση με δήθεν πώληση ελληνικών Νήσων-Δένδιας μιλά για κόκκινες γραμμές

Τους ''ψευτομεσίτες'' παίζουν οι Τούρκοι Mε τίτλο «Η Ελλάδα βγάζει σε πώληση ορισμένα νησιά της», η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα yenisafak, η οποία επικαλείται τους Greek Times παρουσιάζει το real estate μικρών ελληνικών νησίδων, αποφεύγοντας ωστόσο ν’ αναφέρει πως πρόκειται για ιδιοκτησίες. 

Η εφημερίδα σημειώνει πως με την φερόμενη πώληση των συγκεκριμένων νησιών, «η Ελλάδα επιχειρεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση» και πως οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 2 εκατ. ευρώ.

Τα νησιά και οι νησίδες προς δήθεν πώληση είναι: Ρήνια, Άγιος Αθανάσιος, Τριάδα, Νίσσος Μάκρη και Κάτω Αντικέρι Αμοργού και όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Oποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως εθνικότητας, μπορεί να αγοράσει αυτά τα νησιά. Ορισμένα από αυτά τα νησιά βρίσκονται κοντά σε στρατιωτικές υποδομές και μπορούν να πωληθούν μόνο σ’ Ευρωπαίους πολίτες».

Ο Τουρκικός Τύπος, καυτηριάζει το γεγονός πως παρά την οικονομική κρίση «η Ελλάδα ανακοίνωσε τον υψηλότερο αμυντικό προϋπολογισμό τα τελευταία 11 χρόνια», κάτι που φαίνεται πως ενοχλεί τους γείτονες.

Υπενθυμίζουμε ότι η γειτονική χώρα, έχει «τραβήξει» 13 γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο αλλά και στην Κρήτη στις οποίες αναγράφονται 152 νησιά και βραχονησίδες που σύμφωνα με την Άγκυρα δεν έχουν δοθεί στην Ελλάδα μέσα από τις Συνθήκες και κατά κύριο λόγο τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Το κωδικό όνομα EGAYDAAK άλλωστε σημαίνει στην τούρκικη γλώσσα ακριβώς αυτό: «Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες». («Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar»).

Αυτό επιδιώκει η Τουρκία με  κάθε κίνηση της προπαγανδίζοντας ότι δήθεν η Ελλάδα έχει οικονομικό πρόβλημα και για αυτό πουλάει νησιά, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Εκτός έδραςγκολτου Νίκου Δένδια σε Τούρκους και Ουκρανούς, μαζί.

 

Ο  Νίκος Δένδιας από την άλλη, επισήμανε από την Ουκρανία ότι η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου σε κάθε περίπτωση αμφισβήτησης είναι ζήτημα αρχών, ενώ έκανε λόγο για επίμονες, παράνομες και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.

Η Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Δένδιας, κατήγγειλε τη συμπεριφορά της Ρωσίας στην Κριμαία, έτσι κατήγγειλε και την κατοχή της Κύπρου και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου είναι ζήτημα αρχών», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Χαρακτηριστικά ανάφερε ο κ. Δένδιας «Έχουμε υιοθετήσει την ίδια προσέγγιση στην περίπτωση των επίμονων παράνομων και επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, της Κύπρου στη Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Για εμάς τους Έλληνες ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας παραμένει πυλώνας μιας εξωτερικής πολιτικής αρχών. Δεν είναι μια αλά καρτ επιλογή. Δεν μπορεί ποτέ να είναι».

PENTAPOSTAGMA 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου