Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Σμπαράλιασαν τα εθνικά χωρικά ύδατα: Τουρκικά αλιευτικά μόλις 2 ν.μ. ανοιχτά της Σύρου – Επέμβαση Λιμενικού και υποψίες για “βάση drones”

Ξεπερνάει κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα. Αυτή τη φορά τουρκικά αλιευτικά σμπαράλιασαν την έννοια “Εθνικά Χωρικά ύδατα” ακόμη και τα 6 ν.μ.  φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από τον όρμο του “Μέγα Γιαλού” στην Σύρο!

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από το syrospress. Aγανακτισμένοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν την αδιαφορία της κυβέρνησης και την έλλειψη αποτροπής παρόμοιων τουρκικών κινήσεων.

Δύο τουρκικά αλιευτικά ανοιχτά της Σύρου

Σύμφωνα με το Cyclades24, τα δύο τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν να σουλατσάρουν στα ανοιχτά της Σύρου, με σχεδόν μηδενική ταχύτητα, εντός των Εθνικών χωρικών υδάτων μας.

Χτες στις 17:15 τα δύο τουρκικά αλιευτικά βρίσκονταν μόλις δύο μίλια μακριά από τον όρμο του Μέγα Γιαλού. Αργότερα εντοπίστηκαν έξω από την Βάρη με κατεύθυνση την Μύκονο.

Το ακόμα μεγαλύτερο δυστύχημα είναι πως πλέον έχουμε συνηθίσει στις εμφανίσεις των τουρκικών αλιευτικών αφού τα αναγνωρίζουμε πολύ εύκολα.

Επέμβαση Λιμενικού

Σε μία από τις σπάνιες φορές, το Λιμενικό κατόπιν εντολών που έλαβε αποφάσισε να διενεργήσει νηοψία στα τουρκικά αλιευτικά.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Σύρου έστειλε περιπολικό σκάφος προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες νηοψίες στα τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

Tο Λιμενικό πραγματοποίησε τον απαραίτητο έλεγχο και όπως διαπιστώθηκε τα αλιευτικά αυτά μεταφέρουν κλωβούς από τη Μάλτα με προορισμό το Τσεσμέ της Τουρκίας.

Νηοψία από το Λιμενικό και υποψίες για “βάση drones”

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρμόδιες αρχές ερευνούν πληροφορίες που έχουν συλλεγεί και αναφέρουν πως “τα τουρκικά αλιευτικά αποτελούν βάση drones”!

H Άγκυρα απογειώνει πολύ συχνά drones με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστατικά αρκετά μακριά από την ελληνοτουρκική θαλάσσια μεθόριο, ακόμα και στην περιοχή των Κυκλάδων.

Τα συμβάντα αυτά οδήγησαν τις ελληνικές αρχές ασφαλείας να αναζητήσουν τους πιθανούς τρόπους που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι προκειμένου να επεκτείνουν την εμβέλειά τους σε τόσο μεγάλη απόσταση από τις ακτές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, η πιθανότητα η μεγάλη ακτίνα δράσης τους να συνδέεται με την παρουσία του στόλου των τουρκικών αλιευτικών που συχνά πυκνά κάνει την εμφάνισή του στο ελληνικό αρχιπέλαγος.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ελληνικές αρχές εξέτασαν το ενδεχόμενο ορισμένα από τα τουρκικά αλιευτικά να χρησιμοποιούνταν ως βάσεις για την απογείωση μικρών drones που θα είχαν ως στόχο να κατασκοπεύουν και να στέλνουν σε πραγματικό χρόνο εικόνα στην Τουρκία αναφορικά με το μέγεθος της κινητοποίησης αλλά και τον αριθμό και το είδος των μέσων του Πολεμικού Ναυτικού μας ακόμα και στα μετόπισθεν.

Πάντως οι Τούρκοι έχουν σκοπό να επεκτείνουν την δράση τους. Έχουν κατασκευάσει λιμάνι στον Αίνο στο Βόρειο Αιγαίο, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα, ώστε ο στόλος τους να έχει πλήρη άνεση και άμεση εγγύτητα στους ψαρότοπους και να ψαρεύουν καθημερινά μέχρι το Άγιο Όρος. Στο νότο ψαρεύουν στα χωρικά ύδατα, αλλά και δυτικά των νήσων στο κεντρικό Αιγαίο. Τελευταία προχώρησαν ακόμη περισσότερο. Έφθασαν και στα νότια της Γαύδου!

WAR NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου