Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Αλβανία: Η Τουρκία ζητά επιτακτικά την έκδοση Γκιουλενιστών

Η Τουρκία ζήτησε για άλλη μια φορά από την Αλβανία την έκδοση όλων των ατόμων που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες.

Το ίδιο είχε ζητήσει το 2020 και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  ο Ιμπραήμ  Καλίν κατά τη διάρκεια συνάντησης στα Τίρανα, με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα  ανέφερε τους κινδύνους για την Τουρκία από τους πιστούς στον  ιεροκήρυκα του Ισλάμ Φετιουλάχ Γκιουλέν επισημαίνοντας ότι αυτοί που υπάρχουν στην Αλβανία πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία.

«Οι αλβανικές αρχές κάνουν σημαντική συνεργασία μαζί μας στον αγώνα κατά του οργανισμού FETO. Αυτή η τρομοκρατική οργάνωση καταφέρνει να χειραγωγήσει τους θεσμούς των χωρών όπου εξαπλώνεται. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο στην Αλβανία. Αυτός ο οργανισμός είναι μεγάλος κίνδυνος για τις χώρες όπου λειτουργεί. Γνωρίζουμε ότι αυτή η ομάδα εργάζεται για να δηλητηριάσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας», δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Οι δύο συνομιλητές συζήτησαν επίσης την προμήθεια από την Αλβανία της τελευταίας τεχνολογίας τουρκικών drone, για την οποία η κυβέρνηση έχει διαθέσει κεφάλαια ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Καλίν πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Ράμα ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προετοιμάζεται για επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία τον επόμενο μήνα.--

The Hellenic Information Team


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου