Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Γαλλικό ΜΜΕ: ''Σε αυτές τις περιοχές θέλει να χτυπήσει ο Ερντογάν''


''Το Παρίσι θα βοηθήσει την Ελλάδα''  Γαλλικό ΜΜΕ επισημαίνει σε ένα άρθρο "βόμβα" ότι η ένταση μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας παραμένει σε υψηλό επίπεδο, λόγω φυσικά της προκλητικής στάσης της Άγκυρας, με το Παρίσι να τείνει πραγματική χείρα βοηθείας για τα δικά του φυσικά συμφέροντα.

Το ίδιο αναφέρει ότι “η Αθήνα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα με την Τουρκία, παρά το γεγονός της προπαγάνδας της Άγκυρας για τον αριθμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.''

''Ο Τούρκος πρόεδρος έχοντας χάσει εντελώς το μέτρο λόγω της πολύ άσχημης καταστάσεως στο εσωτερικό του, πιθανόν να μπει σε πειρασμό να απειλήσει την Ελλάδα και πέρα από τις περιοχές που έχει βάλει στο στόχαστρο στην ελληνική ΑΟΖ σε Ν.Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, για να σώσει την παρτίδα.

''Ο Ερντογάν έχει σενάρια που απειλούν ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος, ενώ στο στόχαστρο του είναι και το ανεξάρτητο ελληνοκυπριακό τμήμα της Κύπρου αν και αυτό ανήκει στην ΕΕ'', αναφέρει το άρθρο.

''Τα υπάρχοντα σχέδια του τουρκικού γενικού επιτελείου σε συνδυασμό με τις ασκήσεις διάβασης ποταμού που υλοποιούν εδώ και μερικά χρόνια οι τουρκικές δυνάμεις, μεταφράζονται σε πιθανές επιθετικές βλέψεις μιας μαζικής επίθεσης τεθωρακισμένων δυνάμεων στον Έβρο με στόχο φυσικά την Δυτική Θράκη.''

Ο Έβρος όμως είναι αδιαπέραστος από την ελληνική πλευρά που έχει δημιουργήσει ανάλογα στρατιωτικά έργα, ενώ η Αθήνα διαθέτει ισχυρότατες δυνάμεις στην περιοχή, οι οποίες αποτελούν παράγοντα αποτροπής.

Η Τουρκία διαθέτει ένα αμυντικό προϋπολογισμό τον οποίο αύξησε 20 φορές τα τελευταία 10 χρόνια, φτάνοντας τα 20 δις. σε σχέση με τα 5 δις, δολάρια που διαθέτει η Ελλάδα.

Αυτή όμως η ελληνοτουρκική κρίση έχει προκαλέσει μια άλλη κρίση ανάμεσα σε δύο χώρες ηγέτιδες της ΕΕ, την Γαλλία και την Γερμανία.

Η Γαλλία και προσωπικά ο πρόεδρος της Ε. Μακρόν είναι ένας ειλικρινής σύμμαχος της Ελλάδος, έχοντας κατανοήσει πλήρως την κατεπείγουσα αναγκαιότητα αμυντικής ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αυτής.

Το Παρίσι έχοντας άλλη φιλοσοφία, ενίσχυσε την στρατιωτική παρουσία του στην Α. Μεσόγειο, χωρίς να φοβάται να συμμετάσχει από κοινού με την Αθήνα σε “οποιαδήποτε” κρίση με την Τουρκία, μη φοβούμενο τυχόν ...συνέπειες.

Η Γερμανία από την άλλη πλευρά εκτιμά ότι με την διπλωματία και την υπομονή θα βρεθεί λύση στο ελληνοτουρκικό πρόβλημα, ενώ αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί οποιαδήποτε στρατιωτικού τύπου λύση.

Όσο για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτές έχουν μια εντελώς παθητική στάση. Η Ιταλία τώρα, έχει πολύ καλές οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με την Άγκυρα, ενώ η Βρετανία διαθέτει ως γνωστόν δύο στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο και δεν επιθυμεί καμία εμπλοκή στην περιοχή.

Ταυτόχρονα ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα και στρατιωτικά, ενθαρρυμένος όμως από την έλλειψη αντίδρασης από ΗΠΑ και ΕΕ, κινούμενος όμως στην "κόκκινη γραμμή" της δύσης και αυτό λέει πολλά”, καταλήγει μεταξύ άλλων γνωστό γαλλικό αμυντικό πρακτορείο.

Η Ελλάδα όμως, ότι και να πιστεύουν ή να εκτιμούν κάποιοι Ευρωπαίοι "σύμμαχοι μας" θα πράξει και στην νέα κρίση με την Τουρκία, αυτό που επιτάσσει η τεράστια ιστορίας της και της επιτρέπει η ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που είναι πολύ μεγάλη, προεξοφλώντας μεγάλες απώλειες σε οποιονδήποτε επιβουλέα της ελληνικής κυριαρχίας.

Επίσης οι ίδιοι σύμμαχοί μας Ευρωπαίοι, να θυμούνται ότι η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορα της Ευρώπης από μια ισλαμική Τουρκία που σε λίγο θα απειλεί και τους ίδιους από την Λιβύη και τα Βαλκάνια, ενώ οι Τζιχαντιστές της Άγκυρας θα "αλωνίζουν" σε λίγο ευρωπαϊκές πόλεις.

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου