Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Υπεροπλία κάτω από τη θάλασσα: Γιατί τα ελληνικά υποβρύχια υπερτερούν των τουρκικών

Η νέα τεχνολογία τα φέρνει σε σημείο υπεροχής. Μία ανάλυση για τη ναυτική δύναμη κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κάνει στη σημερινή του στήλη στο ΒΗΜΑ ο Βηματοδότης και μεταφέρει την προσωπική του γνώση από συνομιλίες με ανθρώπους του πολεμικού ναυτικού σε περασμένα επεισόδια με το τουρκικό ναυτικό στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το άρθρο η Ελλάδα διαθέτει υπεροπλία όσον αφορά τον στόλο της σε υποβρύχια με τέσσερα από τα έντεκα από τα υποβρύχια που διαθέτει Type 214 είναι αόρατα με συστήματα Στελθ και με ισχυρή δύναμη πυρός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πέρα από αυτά τα 11 υποβρύχια νέου τύπου και υψηλής τεχνολογίας η Ελλάδα εκσυγχρόνισε άλλα δύο υποβρύχιά της, το «Ωκεανός» και το «Πιπίνος». Όλο αυτό το διάστημα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, τα ελληνικά υποβρύχια έδειξαν τις δυνάμεις τους αποτελώντας το μεγαλύτερο εμπόδιο στο τουρκικό ναυτικό.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό ναυτικό κατέχει 12 υποβρύχια στον στόλο του με την υποσημείωση ότι είναι όλα παλαιότερου τύπου, άρα και παλαιότερης στρατιωτικής τεχνολογίας. Όποτε αυτά προσπάθησαν να κρυφτούν ή να κάνουν ελιγμούς για να ξεφύγουν από τα ελληνικά.

Τα τουρκικά υποβρύχια εντοπίστηκαν αμέσως από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, από τα υποβρύχια του ελληνικού στόλου, και από τις πυραυλακάτους. Η αντίδραση ήταν άμεση και τα τουρκικά πλοία ετράπησαν σε φυγή καθώς οι ήχοι σόναρ που βομβαρδίζονταν θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να ακολουθηθούν από μία τορπίλη, οδηγώντας την κρίση στο Αιγαίο στα άκρα.

INSTANEWS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου