Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Φράγκος Φραγκούλης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την Εθνική Κυριαρχία

Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων  είναι αδιαμφισβήτητο, τόνισε ο στρατηγός Φράγκος

Ο στρατηγός Φράγκος Φ. παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 καλεσμένος των Βασίλη Χιώτη και Νοτη Παπαδοπουλου. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στα διαχρονικά λάθη και την αδράνεια των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1982 που υπεγράφη η Συνθήκη τουΔ.Δ.Θαλασσης (UNCLOS) δίχως να προβούν την ανακήρυξη και οριοθέτηση της ΑΟΖ με τα όμορα κράτη.

Όσον αφορά την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. ο στρατηγός ανέφερε ότι απλά είναι αρχικά μια επιβεβλημένη κίνηση με επέκταση σε όλη την επικράτεια...

Δήλωσε πως πρέπει να προβούμε στην περαιτέρω ενίσχυση  των σχέσεων με τις χώρες που συμπίπτουν τα συμφέροντα μας...

Στηλίτευσε για ακόμη μια φορά το φοβικό σύνδρομο, που διακατέχει τις ελληνικές κυβερνήσεις δηλώνοντας, πως οι ΤΕΔ είναι ισχυρές απέναντι σε "γυμνούς"..

Στη συνέχεια δήλωσε:

  • "Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων  είναι αδιαμφισβήτητο, ενώ εξήρε την ασύγκριτη ναυτοσύνη των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και την παγκοσμίως καταξίωση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας."
  • Η "αποστρατικοποίηση" που έχουν  υποστεί τα τελευταία δέκα (10) χρόνια λόγω των μνημονίων  και της κρίσης τόνισε ότι "δεν πολεμάνε μόνο τα μέσα".
  • Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης γινεται από κοινού με τα αντιμαχόμενα κράτη και η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα!!
  • Προϋπόθεση για να γίνει διαλογος είναι κατάργηση του Casus Belli καθως και η εφαρμογή του Άρθρου 14 της Συνθήκης της Λωζανης, για εφαρμογή της αυτονομίας της Ιμβρου και Τενεδου..
  • Άμεση οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο,ενώ  τόνισε πως καμιά οριοθέτηση στον κόσμο δεν οδήγησε σε πόλεμο...
  • Ο στρατηγός έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των Ιμίων και αποκάλυψε πως οι Τούρκοι δεν είχαν προβεί σε καμία μετακίνηση δυνάμεων με τον τότε Αρχηγό του Τ/ΓΕΕΘΑ Ismail Hakka Karadayi  να βρίσκεται στον Όλυμπο της Προυσας στο χειμερινό θέρετρο, όπου διαβιούν ανώτατοι αξιωματικοί.
  • Ο Ελληνικός λαός  δεν πρέπει να ανησυχεί, διότι οι Ενοπλες Δυναμεις είναι ετοιμοπολεμες και έχουν την δυνατότητα να  ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε αποστολή.
  •  
  • Τέλος τόνισε χαρακτηριστικά "ΝΑΙ στον διάλογο με σωστούς όρους και ΟΧΙ εκβιαζόμενοι."

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου