Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Υστερία! Η "Αγιά Σοφιά" της ΑΕΚ επαλάλωσε τους γείτονες- Τούρκος αναλυτής: Θα το κάνουμε τζαμί το γήπεδο!

''Πρόκληση με την Αγία Σοφία και το κεμεντζέ από την Ελλάδα''-Λύσσαξαν με τους ποντιακούς χορούς-Χολή στον τουρκικό ΤύποΗ ποντιακή λύρα αντηχεί μέσα στον Ναό της ΑΕΚ και οι Τούρκοι ''παλάβωσαν''!

Εχθές τα  θυρανοίξια της OPAP ARENA στη Νέα Φιλαδέλφεια πέρασαν στην ιστορία και η οικογένεια της ΑΕΚ γιόρταζε αυτό που κάποτε έμοιαζε άπιαστο όνειρο, αλλά μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία έγινε απτή πραγματικότητα.

Τα χρόνια της δεύτερης προσφυγιάς τελείωσαν. Η οικογένεια της ΑΕΚ το βροντοφώναξε και το γιόρτασε με μία λαμπρή εκδήλωση, στην οποία ενώθηκαν τα πάντα: οι θύμησες της σκληρής προσφυγιάς, με τη νέα ζωή που δημιούργησε στη μητέρα Ελλάδα, το θαύμα της ΑΕΚ που πριν από σχεδόν έναν αιώνα δημιουργήθηκε για να αποτελέσει το πιο λαμπρό αθλητικό σύμβολο της προσφυγιάς. Όλα ήταν εκεί: το παρόν και το μέλλον, η ιστορία και τα όνειρα, η μνήμη και η ελπίδα!

Ο τουρκικός Τύπος σήμερα, στα πρωτοσέλιδα του επιτίθεται σκληρά για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα! 

Τίτλος του άρθρου: ''Η ένταση του Αιγαίου αντικατοπτρίζεται στον πράσινο χώρο και στη μουσική: Πρόκληση με την Αγία Σοφία και το κεμεντζε από την Ελλάδα''

Συγκεκριμένα αναφέρουν:  Ενώ συνεχίζονταν οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, τα εγκαίνια γηπέδου στην Αθήνα γνώρισαν προκλητικές στιγμές. Μεγάλη αντίδραση έδειξε η Ελλάδα στην απόφαση της Τουρκίας να ξανακάνει τζαμί την Αγία Σοφία. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας, η ΑΕΚ, ονόμασε το νέο της γήπεδο «Αγία Σοφία». Στην τελετή έναρξης το κεμεντζέ από τον Τσαχουρίδη.  

Επιτίθενται στον Τσαχουρίδη γράφοντας: 

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης αναγνωρίζει την 19η Μαΐου 1919, όταν ξεκίνησε η τουρκική αντίσταση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την κατοχή, ως γενοκτονία των Ποντίων. Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Τουρκία διέπραξε «γενοκτονία κατά των Ελλήνων του Πόντου», έχει την υπογραφή του σε μουσική και δημοτικά τραγούδια για τη γενοκτονία.

Γεννημένος το 1978, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης ισχυρίζεται ότι είχε καταγωγή από Έλληνες του Πόντου και υποστηρίζεται ότι η οικογένειά του πήγε στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληθυσμών. Γεννημένος στην Ελλάδα, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχεται στην Τουρκία και διοργανώνει συχνά ποντιακές εκδηλώσεις.

O Ιμπραήμ Καραγκιούλ γνωστός εθνικιστής δημοσιογράφος και αναλυτής σε διάφορα τουρκικά ΜΜΕ δηλώνει ωμά: Θα το κάνουμε τζαμί το γήπεδο!

Συγκεκριμένα δημοσίευσε στο twitter: Η ΑΕΚ, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αθήνας, άλλαξε το όνομα του γηπέδου σε Αγία Σοφία. Ας είναι ...Μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί.

Τι συνέβη στο γήπεδο

Γεμάτο από 32 χιλιάδες κόσμο το νέο παλάτι της ΑΕΚ, γιόρτασε την πρώτη μέρα της ζωής του όπως άρμοζε στην περίσταση. Η μεγάλη βραδιά άρχισε με αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ και τη σκυτάλη πήραν οι δημοφιλείς ηθοποιοί Αντώνης Αντωνίου και Ναταλία Δραγούμη που επωμίστηκαν την παρουσίαση της βραδιάς και την έφεραν εις πέρας με τρόπο μοναδικό.

Ο κόσμος της ΑΕΚ αποθέωσε πρώτον από όλους τον τεράστιο Κώστα Νεστορίδη που με τη βοήθεια των δύο γιων του εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και παρέδωσε μια ιστορική φανέλα από τα χρόνια της ένδοξης καριέρας του σε έναν μικρό φίλο της ΑΕΚ, σε μια κίνηση συμβολισμού της συνέχειας από το λαμπρό παρελθόν στο ελπιδοφόρο μέλλον. Ηταν μια πολύ δυνατή στιγμή, με τον 92χρονο «Νέστορα» να συγκινείται, να συγκινεί και να ξυπνά μνήμες στους πιο παλιούς.

Αλλά η συγκίνηση δεν ξεχείλισε μόνο σε αυτές τις στιγμές. Τα βίντεο με τις αναφορές στην εθνική συμφορά πριν από έναν αιώνα, τα βίντεο με τους δικούς μας ανθρώπους που έφυγαν πριν προλάβουν να δουν την ΑΕΚ να επιστρέφει σπίτι της, αλλά και αυτά με τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της ομάδας έκαναν χιλιάδες μάτια να δακρύσουν. Το εντυπωσιακό δρώμενο 300 χορευτών που αναπαρέστησε το «Ταξίδι της Προσφυγιάς» ήταν μία ακόμα στιγμή που θα θυμούνται όσοι έζησαν τη μεγάλη βραδιά.

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε η αναφορά στον τεράστιο αλλά, δυστυχώς, απόντα για λόγους υγείας Μίμη Παπαϊωάννου και όταν παρέλασαν στον αγωνιστικό χώρο μερικοί από τους κορυφαίους της ιστορίας της ΑΕΚ που μεγαλούργησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια: Κώστας Νεστορίδης, Αντώνης Παραγιός, Ανδρέας Σταματιάδης, Κώστας Νικολαϊδης, Γιώργος Καραφέσκος, Γιώργος Κεφαλίδης, Νίκος Σταθόπουλος, Λάκης Νικολάου, Θωμάς Μαύρος, Χρήστος Αρδίζογλου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Σαββίδης, Γιώργος Κούτουλας, Ντανιέλ Μπατίστα, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Βασίλης Δημητριάδης, Χρήστος Κωστής, Ηλίας Ατματσίδης, Μιχάλης Κασάπης, Ντέμης Νικολαϊδης.

Της Χριστίνας Κουτσουρίδου

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου