Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Επικοινωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, στον οποίο ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και σύντομη  επάνοδο στα σημαντικά καθήκοντά του.


Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ» των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στεντ», με επιτυχία.

Ευχές προς τον Μακαριώτατο απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Ο κ. Ιλίρ Μέτα ανέφερε: «Εκφράζοντας τις θερμότατες ευχές μου για πλήρη υγεία και μακροζωία προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο Γιαννουλάτο, εκδηλώνω τη χαρά μου καθώς, μετά την αγγειοπλαστική επέμβαση, η υγεία του παρουσιάζεται ικανοποιητική.

Εύχομαι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος να επανέλθει το συντομότερο στο σημαντικότατο έργο του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω και προς όλους τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του θεραπευτηρίου «ΥΓΕΙΑ», που φρόντισαν, ώστε όλα να εξελιχθούν άριστα. Είμαι υπερήφανος για τον πολύτιμο ρόλο του Μακαριωτάτου και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ειδικότερα, για την ενδυνάμωση της διαθρησκειακής αρμονίας, που αποτελεί εθνική μας αξία και πρότυπο μοναδικό για ολόκληρο τον κόσμο».

Ομοίως θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση εξέφρασαν οι επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων: B. Spahiu, Πρόεδρος της Μουσουμανικής Κοινότητος, George Frendo, Πρόεδρος της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπικής Συνελεύσεως, E. Brahimaj, Παγκόσμιος Ηγέτης των Βεκτασίδων, Y. Doçi, Πρόεδρος των Προτεσταντικών Κοινοτήτων της Αλβανίας. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας και πλήθος κληρικών και λαϊκών συμφωνα με το voria.gr

Εκτός των αλβανικών αρχών και του κόσμου, ευχήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο η πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Τίρανα, Σ. Φιλιππίδου και η πρόξενος, Μ. Μεγαλοκονόμου, όπως επίσης και η πρέσβης παρά τω Πρωθυπουργώ της Ελλάδος, Ε. Σουρανή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τον Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής Δημήτριο.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς το πλήθος γνωστών και αγνώστων ανθρώπων, οι οποίοι για μία ακόμη φορά τον στήριξαν με τις θερμές ευχές  και την αυθόρμητη αγάπη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου