Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Tρόμος στην Τουρκία: «Οι Αμερικανοί δίνουν UAV στους Κούρδους για να χτυπήσουν την Άγκυρα!» – «Θέλουν να μας διαμελίσουν»


Προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία και κυρίως στον Ρ. Τ. Ερντογάν, όπου μέσω του Καραγιούλ, ο οποίος είναι το φερέφωνο του Τούρκου προέδρου, στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ και τις προειδοποιεί.
Η Άγκυρα λοιπόν κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι κατασκευάζουν μια βάση στο συριακό Κουρδιστάν για UAV για λογαριασμό των Κούρδων.

Όπως ισχυρίζεται σε άρθρο του, η βάση αυτή, που την τοποθετεί στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, έχει στόχο την Τουρκία και συγκεκριμένα την πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Λοιπόν, προς τι γίνεται όλη αυτή η προετοιμασία; Είναι προετοιμασία για επίθεση στην Άγκυρα; Είναι προετοιμασία να πλήξουν τις πόλεις μας στην Ανατολή και στον Νότο; Είναι προετοιμασία να χτυπήσουν την Τουρκία στις πιο ευαίσθητες περιοχές της από άποψη άμυνας», γράφει ο Καραγκιούλ.

«Επιχειρούν ένα νέο τρόπο πολέμου. Ενός πολέμου που θα στοχεύσει την οικονομία, τις πόλεις και τους πολίτες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τον προετοιμάζουν. Για αυτό εξοπλίζουν το PKK με UAV»

«Στρώνουν τον δρόμο σε πολυεθνικά σενάρια που διαμελίζουν χώρες», τονίζει. «Μία θύελλα προετοιμάζεται από τον Περσικό Κόλπο έως την Ερυθρά Θάλασσα, από τη βόρεια Συρία μέσα στην Ανατολία (Τουρκία)», ισχυρίζεται.

O Eρντογάν λοιπόν φαίνεται πως ανησυχεί και δικαιολογημένα. Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό υπάρχει τεράστιο πρόβλημα λόγω Μπαμπατζάν, Γκιουλ και Νταβούτογλου, ενώ την ίδια στιγμή, η οικονομία καταρρέει.

Μάλιστα ο Ερντογάν, δέχεται απανωτά χτυπήματα, καθώς ο Ν. Τραμπ του έριξε πόρτα! Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα… γεύμα ελπίζει πλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να του εκθέσει τις τουρκικές θέσεις για μία σειρά από ζητήματα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος και το επιτελείο του δεν επιθυμούν επίσημη διμερή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, όπως διέρρευσε τουλάχιστον σήμερα ο πολύ γνωστός και έγκριτος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Μουράτ Γετκίν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος δημοσιογράφος, που οι πηγές του σπάνια διαψεύδονται, «όταν χθες το βράδυ διαφάνηκε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα είναι ανάμεσα στους ηγέτες που θα δει επισήμως ο Αμερικανός πρόεδρος στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, μόνη ελπίδα για συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ του απέμεινε ένα γεύμα που θα παρατεθεί στις 25 Σεπτεμβρίου από το Τουρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο».

Το τηλεφώνημα που έγινε χθες βράδυ μεταξύ Ερντογάν-Τραμπ προκάλεσε αρκετές απορίες, όταν σε λίγες ώρες/ημέρες –όπως τουλάχιστον διατυμπάνιζε η Άγκυρα- ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντούσε τον Αμερικανό πρόεδρο για να ανοίξουν όλη τη «βεντάλια» των θεμάτων, από Συρία και εξοπλιστικά μέχρι ανατ. Μεσόγειο. Το ερώτημα λοιπόν που δημιουργήθηκε εύλογο.

«Γιατί έγινε αυτό το τηλεφώνημα ενόψει συνάντησης και τί ειπώθηκε άραγε;». Η απορία δεν άργησε να λυθεί. Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ με τον Τούρκο πρόεδρο, για να μεταφέρει μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ για τους S-400 και τα F-35, ήρθε και ένα τηλεφώνημα μεταξύ των δύο προέδρων για να ενημερώσει –όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος- ο Ντόναλντ Τραμπ γιατί δεν μπορεί να συναντήσει –επισήμως τουλάχιστον- το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μόλις ξεκίνησαν τα δύσκολα για τον Ερντογάν!

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου