Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ «ΣΚΑΝΕ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ



Μετά το αποτυχών στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, εξαπολύθηκε ένα άνευ προηγουμένου και χωρίς διακοπή κύμα διώξεων αξιωματικών και στα τρία όπλα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα και με μια ατμόσφαιρα μεγάλης καχυποψίας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς δημιουργήθηκαν και σώματα καταδοτών για Γκιουλενιστές αξιωματικούς, εμφανίστηκε ένα μεγάλο κύμα διαφυγής εν ενεργεία και διωγμένων στρατιωτικών προς το εξωτερικό και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη χώρα συνοριακά που διακρίνεται και για τις δημοκρατικές διαδικασίες χορήγησης ασύλου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Στις 22/11/2016 σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχη 677 και 678, εκδιώχθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού 1.259 στρατιωτικοί , από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, 391 από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, 338 και από το Γενικό Επιτελείο Στρατοχωροφυλακής 403.

Στις 4 Ιουνίου του 2017 είχαμε μια πολύ χαρακτηριστική από τις πολλές περίπτωση, που ευτυχώς δεν ενέπλεξε την χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθηκε στις 4/5/2017 στο Tekirdağ, δηλαδή στην Ραιδεστό της ανατολικής Θράκης, (προετοιμάζονταν να περάσει σε ελληνικό έδαφος), ο πρώην διοικητής της 5 μοίρας της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στην Αμάσεια, αντιπτέραρχος Cengiz Karacabey. Ο αντιπτέραρχος Cengiz Karacabey είχε συλληφθεί και μετά το αποτυχών πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, αλλά μετά από δικαστική απόφαση αφέθηκε τότε ελεύθερος αφού εκδιώχτηκε από την αεροπορία. Φαίνεται όμως πως προέκυψαν νέα στοιχεία, ή και μάλλον ήταν ύποπτος φυγής και γι αυτό μόλις εντοπίστηκε πριν διαφύγει συνελήφθηκε ξανά.
Γενικά όπως έχει διαπιστωθεί δυο είναι οι κύριες κατευθύνσεις των Τούρκων αξιωματικών που διώκονται σαν Γκιουλενιστές και θέλουν να καταφύγουν στην Ελλάδα. Η πρώτη είναι απ τον Έβρο και η δεύτερη στα νοτιοδυτικά παράλια απέναντι από τα Δωδεκάνησα, που χρησιμοποιείται πιο πολύ τους θερινούς μήνες
Καθόσον δεν έχουν σταματήσει ούτε σχεδόν μια μέρα οι διώξεις στρατιωτικών, αυτό το ρεύμα διαφυγής δεν φαίνεται κάπου να σταματήσει, περιπλέκοντας άμεσα την χώρα μας σε αυτή την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου